• PREMIE: Hele klassen ble også premiert med 500 kroner.

Ingen visste hvem som var vinner da fire 7.-klasser ble samlet i samme klasserom. 84 elever ved Maura skole har deltatt i tegnekonkurransen. Spenningen var derfor til å ta og føle på før vinneren ble offentliggjort.

OVERRASKET

– Jeg ble veldig overrasket. Jeg trodde ikke jeg skulle vinne, sier Hedda.

På spørsmålet om hva hun skal bruke pengene kom det et fornuftig svar.

– De skal jeg spare. Det var veldig fint at klassen også fikk premie, sier hun.

I tillegg til å overrekke premien til vinneren ga Runar Nilsen, president i Lions Club Nannestad, 500 kroner til klassekassa.

KINDNESS MATTERS

Dette er 31. gang Lions arrangerer den verdensomfattende tegnekonkurransen om fred. Årets tema var Kindness Matters. Konkurransen er et samarbeid med FN.

– Vinnertegningen til Hedda går nå videre til en distriktsfinale. Der skal én vinnertegning kåres. Deretter går disse vinnerne til en landsfinale hvor én tegning for Lions Norge blir kåret, sier Magne Ottosen i Lions Club Nannestad.

Vinnertegningen fra Norge går så videre til en verdensfinale. Vinneren av den internasjonale konkurransen får blant annet en tur til FN-bygningen i New York sammen med to foresatte som premie.

– I tillegg blir det en pengepremie på 5.000 dollar. Så det er jo litt å hente på dette, sier Ottosen.

200 SKOLER

Han forteller at det i Norge hvert år deltar om lag 200 skoler, med variert antall tegninger.

– På verdensbasis er det 450.000 tegninger som skal konkurrere om den ene tittelen. Årets oppgave var Kindness Matters, og mellommenneskelige forhold bør jo være gode for å få til fred, sier Ottosen.

Ole Martin Andressen i Lions-klubben forteller at jurymedlemmene for tegnekonkurransen synes tegningen til Hedda er gjennomarbeidet og fin.

DETALJER

– Den inneholder mange fine detaljer og det er helt tydelig at hun har jobbet mye med den. Det ble lagt merke til med en gang. Det er tydelig at hun har brukt mange timer. Med denne tegningen viser hun at hun kan tegne, sier Andressen.

Hedda bekrefter at hun har jobbet mye med denne tegningen.

– I tillegg til å ha tegnet på den på skolen har jeg også hatt den med hjem. Jeg liker veldig godt å tegne, så jeg gjør det ganske mye, forteller Hedda.

LES OGSÅ: Ny Lions-sending til Litauen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.