Ullensaker kommunes Kulturpris 2018 tildeles Trond Lunde for sin mangeårige innsats for korpsmusikken i kommunen.

– Tronds utrettelige og mangeårige innsats for korpsene er uvurderlig og spiller en stor rolle i Ullensakers rike musikkmiljø og kulturliv, påpeker juryen.

LIVET MITT

– Jeg er ikke vant med priser og har ikke helt kommet over det ennå, sier Trond Lunde da vi ringer for å gratulere.

Sørum-mannen har dirigert skolekorps siden 1989, og synes det er både gledelig og overraskende å få Ullensaker kulturpris.

– Hva betyr korpsmusikk for deg?

– Det har vært livet mitt på mange måter. Jeg er 58 år og har drevet med dette hver kveld hele uka hele livet. Dessverre har jeg ikke hatt tid til å spille selv på en del år, sier han.

– Mange fine opplevelser?

– Ja. Å jobbe med barn og unge er det som driver meg, den gnisten har aldri sluknet. Dirigentjobben er en betalt hyggelig hobby som er veldig givende. Uten det hadde jeg ikke dirigert korps i 30 år, påpeker han.

– Hvor lenge skal du holde på?

– Til daglig driver jeg et transportfirma med over 100 ansatte, så det er uvisst hvor lenge jeg får tid til korps. Men man vet jo aldri, påpeker den erfarne dirigenten som fikk Norges Musikkorps Forbund hederspris for sin innsats for 10 år siden.

KULTURVERNPRIS

Kommunes Kulturvernpris 2018 tildeles Ullensaker husflidslag for deres mangeårige og verdifulle innsats for å bevare, videreføre og formidle tradisjoner innen gamle håndverksteknikker, som er en del av vår immaterielle kulturarv.

– Videreføring av denne sårbare kunnskapen til nye generasjoner gjennom Ung Husflid og barneaktivitetsdager er et særlig viktig bidrag i denne sammenheng, begrunner juryen.

STIPENDER

Ullensakers stipend til unge lovende utøvere 2018 går til 17 år gamle Sondre Bolling Vaaler fra Kløfta. Han får det for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsing på ishockey, samt for å være en flott representant og forbilde for ishockeysporten, heter det

Tiril Kirkemo, også 17 år gammel, fra Borgen får sitt stipend for svært gode ferdigheter og særdeles bevisst og seriøs satsing på slagverk, samt for positiv og aktiv deltakelse i lokalmiljøet.

Hvert stipend består av 50.000 kroner og et diplom. Stipendet utbetales over to år med 25.000 kroner per år.

Begge prisene og begge stipendene overrekkes 7. mars. Da er det offisiell åpning av Lokal Kulturuke 2018 og utekino i Romsaasparken på Jessheim.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.