Første gir, andre, tredje, fjerde, nei bomgir. Suser forbi barndom, oppvekst, Nebbenes, Eidsvold stadion (noen baklengs skimtes), erting på barneskolen, den gamle butikken der det fortsatt sitter to karer bak fryseriet med langpils og røkte pølser, ned til Dal, hilser opp til venstre og lyser skål og god fred over minnet til Tor fra Skyttersætra, vemod og en stopp ved dammen på Dal. Prammen, dammen, madammen.

Ser etter abborvak. Speider etter ørret. Gasser på mot Ullensaker, mot Jessheim City of Lights. Stopper ved den nedlagte Kjellern Kro, tar noen dansetrinn for syns skyld og roper heia Jan Ove Hansen.

Still going

Hansen er still going, men nå må vi trå til. Hansen som fortsatt blir kalt «Leppa fra Nordbymoen» og som i oppveksten var en jækel på Suzuki GT50, en Gilera 50 og det ryktes at han kjørt ulovlig i halvannet år på en Suzuki GT 100. Men, dette er så lenge siden at det er glømt. Men, vi skal ikke glemme det viktigste vi kanskje kan gjøre ved siden av øl, fotball, rock, poesi, kjærlighet og fiske: det å hjelpe andre.

Hansen sliter litt med helsa etter at han for tjue år siden fikk diagnosen muskeldystrofi som gjør at han trenger noen xtra-remedier for å få ting til å funke. Blant annet har han tre ganger søkt om støttet til trappeheis ned i kjelleren hjemme, men hjelpemiddelsentralen i Ullensaker kommune har dessverre ikke godkjent hans søknader.

45 gitarer

Og, dermed så det lenge ut til at Hansen ikke fikk tatt turen ned i gorommet for å høre musikk – han har visstnok 13 000 vinylplater der pluss 80 flasker konjakk og 45 gitarer. Her trives Hansen selv om han er best på luftgitar, absint og vi veit også at han heier på feil klubb i England, Manchester City. Men, pytt. United we stand. Hansen er lokalfotballens mann også.

Hjertet er like gult og grønt som klubbfargene til Ullensaker/Kisa. Det er Kisa som gjelder for Jan Ove, og her spilte han mange feilpasninger sjøl også før han var med som trener og lagleder og medhjelper og han er en ekte Kisa-fyr. Vi nevner ikke at han også har vært innom Hauerseter og Holter, men vi hinter mer enn gjerne om at det blir «Heismusikk for Hansen» fredag 28. september. Følg med i den lokale pressen for mer info. Her i avisa og via Jessheimpuls vil jeg tru.

LES OGSÅ: Et gammelt hjerte fikk seg en real kilevink. Aldri mer sigg, brennevin og flesk.

Kom igjen, Kisa

Forresten: Her bør vel også Kisa på banen også, noen grunker kanskje? Det er mulig fordi her har venner og kjente trommet sammen for at Hansen skal få stolheis. Han skal ned i kjelleren for å høre på Neil Young, Tom Waits og Gong. Han skal det. En trappeheis, ferdig montert, kommer på cirka 70 000 kroner, og når ikke hjelpemiddelsentral fikser det, så fikser Vennesentralen dette vil jeg tru. Vennesentralen vi veit består av noen lokale folk med hjertet på den riktige sida av kroppen. Flott.

Raushetsplikt

Stabbes snakkebar, som fortsatt sitter i en rusten Opel rekord i sentrum av Jessheim, gir her og nå 500 kroner til Vennesentralen. Noen andre der ute? Kom igjen da! Hansen ser ut som en hybrid av Charles Bukowski og Jethro Tull – hedersfolk – og selv en fyr som holder med Manchester United, EIF og som er bosatt innafor med bilringer og rynker veit at livet handler om noe langt mer enn skattelette og fordommer. Det handler om vår tause raushetsplikt. Hilsen en glutenfylt poet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.