Det er andre året på rad at festivalen arrangeres, og i år er programmet både familievennlig og voksenvennlig.
- Vi lager familiefestival fram til kvelden. Deretter braker det løs med voksenprogrammet, sier Kristin Molstad, som eier Nystua gård.

MANGLER

Det var i fjor at festivalen ble arrangert for første gang. Molstad har venner i bluegrass-miljøet, og de spurte om det kunne være interessant å arrangere en festival på Eidsvoll Verk. Det sa Kristin ja til på strak arm.
- Ja, selvsagt. Det er jo nettopp slike ting jeg jobber for å få til. At vi kan bruke denne fine, gamle gården på Eidsvoll Verk er veldig bra, sier hun.
Bluegrass-miljøet i Norge er ikke bortskjemt med scener. Det arrangeres festival i Risør en gang i året, men det har lenge vært et ønske om å få til noe nærmere Oslo. Og nå er Nystua i ferd med å bli etablert.

SJU BAND

Programmet består av sju band. Fire av dem spiller i den familievennlige delen av festivalen, mens de tre siste deler kvelden mellom seg.
De fire «familiebandene» er Muntre Musikanter, Jørgen og Jørgensen, Paradise Mountain Boys og The Northern Belle.

SVENSK

På kveldstid spiller Dan Walsh fra England, Darling West fra Norge og Spinning Jennies fra Sverige. Walsh er betraktet som en av de beste banjospillerne i England. Han har gitt ut tre album, og turnerer verden over. Darling Jennies består av ekteparet Tor Egil og Mari Kreken og Kjetil Steensnæs. Trioen har latt seg inspirere av norsk fjellheim og støl, men holder seg trygt på bluegrass-stien med sine tolkninger av den amerikanske folkemusikken. Spinning Jennies har en besetning på fem, og spiller bluegrass på svensk. Med banjo og mandolin blir de svenske tekstene rock'n roll på bluegrassens bølgende enger.
Mellom slagene lover Kristin Molstad og Vidar Pettersen buskspell.

LAGET FESTIVALGÅRD

Kristin Molstad har lenge gått med planer om å gjøre noe ut av det gamle småbruket Nystua på Eidsvoll Verk. Jorda er forpaktet bort, og bygningene står der klare til bruk.
I løpet av flere år har hun pusset opp og bygget om. Og nå er det altså klart for å invitere folk til gården.
- Jeg syns det er trist med alle småbrukene og gårdene som bare blir stående som boliger. Det er mange ressurser som bare står der ubrukt, sier Kristin Molstad.
Planen hennes er å utvikle det gamle småbruket til et samlingssted, ikke bare for festivaler og konserter.
- Vi får se hva framtiden bringer. Nå er det først og fremst bluegrass som står på programmet, sier hun.
LES OGSÅ:
Her har de ansatte NULL sykefravær!
For dette firmaet er ikke penger viktigst

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.