Lørdag inviteres du til vinylplatemesse i Sundet.
- Har du gamle LP-plater liggende kan du ta dem med. Her møter du garantert noen som kan noe om plata, og hvis du vil selge den er det mulig å få vurdert prisen, sier Rune Storsve.

- BEST LYD

Messa, som vil foregå på Lille Barolo midt i Sundet, vil være altomfattende. Her kan du bla i, sikle på, lytte til og kjøpe gamle LP-plater du trodde det var umulig å få tak i. Eller du kan ta deg en kaffe, sette deg ned og skravle om musikk hele dagen. Eller du kan rett og slett stikke innom, spørre om hvorfor det er best lyd på LP-plater og garantert bli overøst av argumenter. For det er best lyd på vinyl. Ferdig snakka.

FYLDIG OG VARM

- Absolutt ingen tvil om det, sier Haaken Eric Mathiesen. Han er mangeårig musikkavhengig, stor fan av psykedelisk progrock og vinylsamler på sin hals. Mathiesen har over 15000 plater i samlinga.
- Det er vitenskapelig bevist. Digital lyd er kald og hard, og mangler mye. Vinyl-lyden er fyldig og varm, det er analogt mangfold, sier han.

KLUBB

Håkon Busterud fra Hamar er med som ekspert når Rune Storsve drar i gang vinyl-messa på lørdag. Både Haaken, Håkon og Rune er medlemmer i Vinylklubben Hamar og Elverum, og har kjent hverandre i mange år. På Hamar har de arrangert platemesse i 25 år.
- Vi har en god del erfaring fra dette, sier Håkon Busterud, som driver egen musikkforretning på Hamar. Fra den selger han mye LP-plater, og har førstehåndskjennskap til trenger og utvikling.
- Vinyl er på full fart tilbake. Jeg opplever at flere og flere unge kommer og vil ha musikk på vinyl, sier Busterud, og fortsetter:
- Vinyl har bedre lyd. De unge oppdager det ganske lett. Samtidig er det en kjensgjerning at den virkelig gode, banebrytende musikken er fra 60- og 70-tallet, i tillegg til punken fra 80-tallet Det er det flere og flere som får opp øynene for. Å få høre den gode musikken på LP-plater er ekte musikkglede, sier Håkon Busterud.
Til sist tror han at folk syns det er fint å ha noe å holde i. - LP-coverne er store og fine. Jeg tror mange savner det, sier han.
I tillegg til musikkelskerne, er det de rene samlerne. Eller en kombinasjon av musikkelsker og samler.
- Samlerne vil gjerne ha førsteutgaver og sjeldne greier. Det kan det også dukke opp i Eidsvoll på lørdag, sier Håkon Busterud, som selv har 15000 plater i sin egen samling.
LES OGSÅ: - Jeg greier ikke å kaste noe. Jeg har holdt på slik siden jeg var guttunge

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.