• Godt Fornøyd: Kjell Enger ved Forsvarets flysamling på Gardermoen er godt fornøyd med antall besøkende denne sommeren.
  • Gøy: Johanne Elvestad (3) og pappa Marius hadde aldri vært på flysamlinga før. – Det var gøy å sitte i cockpiten, forteller Johanne.

Flyentusiaster, forbipasserende, barnefamilier og turister. Lista over hvem som velger å legge turen innom Forsvarets flysamling på Gardermoen, er lang.

– Det er alle typer folk som er innom. Alt fra flyentusiaster, til turister og besteforeldre som har tatt med barnebarna på tur. En gang hadde vi noen som kom helt fra New Zealand for å se på et fly vi bare har her, forteller Kjell Enger ved Forsvarets flysamling.

LES OGSÅ: Folk strømmet til Forsvarets Flysamling

Opplevd oppsving

Etter at de åpnet i slutten av april, etter flere måneder med stengte dører grunnet en gammel konflikt, har flysamlinga på Gardermoen opplevd en oppsving i antall besøkende.

– Nå i ferien har vi hatt åpent onsdag, lørdag og søndag. Det har vært veldig bra med folk, så vi er godt fornøyd, sier Enger.

I løpet av de siste månedene har Flysamlingen i gjennomsnitt hatt 70–80 besøkende per åpningsdag.

– Det har vært noe bedre enn tidligere år, forteller Enger.

Tatt noen grep

Han tror økningen av antall besøkende både kan komme av mer satsing på markedsføring og noen tiltak de har gjort ved museet.

– Vi har blant annet ordnet med noen flere aktiviteter for barna. Vi har tegnebord, lekestativ og lego, i tillegg har vi besøk av en tidligere Hercules-kaptein i helgene, som tar med besøkende med opp i cockpiten, sier Enger.

Flysamlingen har også fått bokstaver opp på veggen, slik at reisende på Gardermoen kanskje kan få øye på dem.

– Av alle de menneskene som reiser fra Gardermoen i løpet av et år, må det i alle fall være noen som får øye på oss på den måten, mener Enger.

Fra gamle til nye fly

På Flysamlinga står det stasjonert nærmere 40 militære fly med sterk tilknytning til epoker i norsk luftmilitærs historie. I tillegg har museet en egen modellflysamling med mer enn 1500 modeller av militære fly fra hele verden.

– Her er det veldig mange spennende fly å se på, i tillegg til spennende historier knyttet til flyene, hendelsene og situasjonene de ble brukt i, sier Enger, og legger til at de har fly i et alderspenn helt fra de første flyene og fram til modeller brukt i nyere tid.

Avtalen i boks: Staten tar ansvar for Forsvarets Flysamling

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.