• HYGGELIG: Vegar Sandholt og Ulf Nilsen synes det er hyggelig at folk setter pris på allsangkafeen.

– Vi har holdt på i noen år nå, og har vel kommet litt over halvveis, sier pianist og fargeklatt Ulf Nilsen.

Allsangkafeen arrangeres et par ganger i løpet av ett semester, og Nilsen som akkompagnerer allsangen har inntrykk av at det er et arrangement som er godt likt.

BÅDE KJENTE OG UKJENTE

Mads Bergs skolesangbok ble utgitt i 1914, og har hatt en sentral rolle i norsk sangundervisning i mange år. Men når planen er å komme seg gjennom boken i sin helhet sier det seg selv at ikke alle sanger og melodier sitter like godt.

– Mye av det er vi godt kjent med fra tidligere, men vi møter også på mye som er litt mer ukjent, forklarer Nilsen, som stortrives med å gjøre litt ekstra ut av musikken til stor begeistring blant de frammøtte.

HYGGELIG GJENSYN

For Kari Opheimshaug og Ingrid Ekli bød allsangen på et hyggelig gjensyn med flere kjente og kjære sanger. De har brukt boken da de selv var elever på skolen, men har også benyttet seg av den da de selv jobbet som lærere.

– Det er viktig å ta vare på de gamle tekstene og melodiene. Dette er på mange måter vår sangskatt, påpeker damene, som syntes det var flott at de også fikk høre litt om bakgrunnen til sangene som ble sunget.

STOR SANGGLEDE

Det var tydelig at sanggleden var stor blant de frammøtte, noe initiativtaker Vegar Sandholt gleder seg over.

- Det er hyggelig at folk setter pris på tilbudet, og det er viktig å jobbe for allsang av mange grunner, forklarer Sandholt.

TA VARE PÅ sangskatt

Initiativtakeren er selv oppvokst med sangboken, og har dermed et ønske om å bidra til å bevare boken og dens innhold.

– Jeg tenker at jeg har fått en arv, og hvis jeg kan gjøre litt for å gi det videre er det flott, sier han.

FORNYER KULTURARVEN

Også Nilsen er godt fornøyd hvis allsangkafeene gir folk sangglede, og samtidig bidrar til bevaring av de tradisjonsrike melodiene og tekstene.

– Dette er en del av kulturarven alle kan delta i, og på den måten bidrar vi kanskje til å fornye den litt, forklarer Nilsen, som påpeker at det er et generasjonsskille.

– Men hvis vi hadde fått til en kanon med to grupper av de under og over 50 år hadde det vært morsomt, sier han spøkefullt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.