– Årets utstilling i museet er et sted hvor du både kan lære om Romeriksbunaden, historie og bruk, men også selv forsøke deg på de håndarbeidsteknikkene som skal til for å lage en bunad, sier Åse Mørk, Formidler ved Museene i Akershus.

Hun forteller at den første Romeriksbunaden som ble godkjent ble laget av Borghild Tranum Røer, og var inspirert av gamle draktfunn på Romerike.

– Broderiet ble kopiert fra en løslomme som ble funnet på gården Døli i Ullensaker. Senere ble en ny variant laget med inspirasjon fra en brudesko fra 1700-tallet. Skoen skal være fra Enebakk, men eies nå av Gamle Hvam museum. Husflidslagets medlemmer har bidratt til utstillingen blant annet med å lage prøvelapper med ulike sømtyper, knipling, nupereller, hosebåndfletting og strømpestikking, sier Mørk.

Alt dette kan de besøkende forsøke seg på i utstillingen.

LES OGSÅ: Bunadsvisning på sykehjemmet

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.