Det er Eidsvoll Bygdekvinnelag som har invitert de to til sitt kveldsarrangement i Badet kulturtun på selveste 8. mars - FNs internasjonale kvinnedag.

Safia Abdi Haase er født i Somalia, er norsk statsborger og utdannet sykepleier.

- Hun forteller sin historie slik bare hun kan fortelle den, om det dramatiske livet i Somalia og hvordan hun og de tre døtrene ble kjent med norsk kultur. Hennes livsoppgave nå er kampen mot kjønnslemlestelse, sier Ingrid Grene Henriksen i Eidsvoll Bygdekvinnelag.

Safia Abdi Haase er nå ansatt i stiftelsen Amathea, der hun arbeider med kvinnehelse. Hun har mottatt en rekke priser for sitt arbeid og engasjement.

Tone Wilhelmsen Trøen er bosatt i Eidsvoll, og også utdannet sykepleier. Som stortingspolitiker for Høyre er hun medlem av Stortingets Helse- og omsorgskomité.

- Hun er sterkt engasjert og har klare synspunkter om mange aktuelle saker som har med helse og omsorg å gjøre, sier Henriksen. Lions Club Eidsvoll Sør har gitt bygdekvinnelaget økonomisk støtte til arrangementet.

LES OGSÅ: - Sundbrua kan bli Sundets svar på The High Line i New York

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.