Elevene fra Eidsvoll ballettsenter sto denne uken på scenen til Panorama, og viste fram alt de har jobbet med siden jul. Showet heter «Vårens vakreste elevforestilling».

Forestillingen er vakker, men den er også stor. Eidsvoll ballettsenter har 400 elever, og alle var oppe på scenen i løpet av uken.

Nå har det ikke lyktes EUB å finne ut hvor mange som faktisk var på scenen på én kveld, men vi kan med sikkerhet si at det var hundrevis.

– Får energi av hverandre

Mange av elevene var med på flere av numrene i løpet av forestillingen.

– Det kan være slitsomt, noen ganger er det bare én sang mellom dansene, så vi rekker å skifte til neste dans. Andre ganger er det ingen pause i det hele tatt. Men vi får mye energi av hverandre, sier Helene Øgaard (15) på inn- og utpust.

Helene, og venninnene Sophie Corbet (14) og Lilja Arnarsdottir (14) er med i det som heter EBAS Dansekompani. Kompaniet med de beste og eldste danserne.

De trener hele uken på å bli gode dansere.

– Jeg trener hver dag utenom tirsdag, sier Helene.

– Jeg trener også på tirsdager, sier Lilja, og ler.

For å bli med i EBAS, må danserne gjennom en audition, og de ti beste får være med hvert år.

– Du kan godt kalle det eliteklassen, forklarer Mona Stubsveen Bråten, eier, daglig leder og pedagog i Eidsvoll ballettsenter.

I tillegg finnes også TUP (TalentUtviklingsProgram) for de minste, og EBAS junior.

nøye med kostymer

Danseshowene var like varierte som de var mange. Med noe for enhver smak. Jazzballett, moderne dans, hiphop, new style, turn og alt imellom.

Da må selvsagt kostymene også variere, og danserne viser seg på scenen i det ene antrekket etter det andre.

– Vi er litt nøye på det, sier Stubsveen Bråten.

Hun forklarer at kostymene blir kjøpt inn til Eidsvoll ballettsenter fra lokale butikker, og bestilt på internett fra USA

Mye logistikk

Det er en enorm logistikk som skal til for å få et sånt show til å gå opp. Mellom hver danseopptreden, ble det bekmørkt i salen, og scenen ryddet og gjort klar til neste nummer.

Samtidig skiftet danserne. I det spotlighten skrus på, er danserne allerede i posisjon på gulvet.

– Det er mange flinke foreldre som hjelper meg bak scenen. Kostymer skal på, noen skal skifte, og ale elevene skal på scenen til rett tid. Det går alltid bra, vi har veloppdragne og flinke elever, sier mamma og «back stage boss» (sjefen bak scenen) Amy Bella Hauge.

.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.