For tredje gang ønsker Hurdal kommune velkommen til dager fylt av informasjon om et bærekraftig samfunn. Konferansen starter torsdag, mens festivalen går av stabelen fredag og lørdag. På festivalens første dag kommer prinsesse Märtha Louise og hennes makker, Elisabeth Nordeng, for å snakke om livsmestring.

KLIMA OG ØKONOMI

Hovedtema for årets konferanse er å sette tæring etter næring for økonomisk og sosial bærekraft i kommunene. Hvilke tiltak kan kommunene ta, og hvordan påvirker framtidige klimaendringer kommunenes økonomi? Det er store temaer som skal tas opp under konferansen torsdag. Hvordan kan man skape smart, lokal samfunnsutvikling, og kan det lønne seg å tenke grønt?

Men mens fagfolkene benker seg i Hurdal syns- og mestringssenter, møtes folket på Brustad-tunet. Her blir det kort mellom foredragene og aktivitetene. Det er hele tiden det bærekraftige samfunnet som står i fokus.

Du kan starte dagene med morgenspinning i idrettshallen, og er du ikke utslitt, ligger festivalområdet bare et steinkast unna.

KRYDDER, OPERA OG KLIMAKORT

Marte Skaara skal snakke om hvordan du kan være med å løse klimakrisen, mens Erik Rosseland skal fortelle om hvordan man går fra å være toppidrettsutøver til å bli topptrent utøver og blind massør. Det blir foredrag om krydder og urter i maten, om urkorn og opera og en minikonsert om stillhet – alt dette på fredag.

LOKALT PÅ LØRDAG

Lørdag har et mer lokalt tilsnitt når Henning Thoresen, Termowood og Håkon Rognlien fra Flaen kommer for å snakke om vegen til lokalproduserte miljøhus og realisering av treprosjekter i bygda. Det blir en seksjon med hvordan man kan leve og bo litt mer bærekraftig og om å få inspirasjon om klær laget på vindklart og solenergi.

En miniforestilling hvor sagn og myter møter historie og sang står på programmet før kulturskolens barne- og ungdomskonsert. Det hele avsluttes med det lokale rockebandet The Crome på låven.

Barna får også sitt i fullt monn, med blant annet hest og kjerre, husdyr, møbelverksted, smie og skredderverksted.

Testing av elbil og elsykkel er mulig, og det samme er å kose seg med mat fra lokale aktører som Kjøkkenhagen, Rødbeten og Jøndal Gårdsbakeri.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.