Er du blant dem som ikke har hørt om disse stedene? En rask oppklaring: Her har Metallica spilt. Og Led Zeppelin, bare for å nevne to navn.

Det er altså verdensberømte scener for verdensberømte band og artister vi snakker om.

SPILLER BASSGITAR

Og nå skal Hyndla Aira spille der. 17-åringen spiller bassgitar i bandet The Roadkill, et norsk hardrockband med internasjonale ambisjoner og mange tusen fans over hele verden. Og selv om gitarkarieren er ganske kort, føler Hyndla at hun er klar for USA-turne.

– Ja, jeg har øvd veldig mye og føler meg klar, sier Hyndla, som satte seg på flyet onsdag for å reise til Los Angeles sammen med resten av bandet.

– Det er utrolig stort å få være med på dette. Det er litt annerledes enn å være med i ungdommens kulturmønstring eller synge konsert med koret Vivace, sier hun.

STARTET I KULTURSKOLEN

Hyndla Aria har gått på kulturskolen i både Eidsvoll og Hurdal. Og hun har vært elev på Steinerskolen i hele oppveksten. Hun har fått musikk og kunst inn med barnelærdommen.

– Men jeg begynte ikke med musikk, avslører Hyndla.

– Det startet med kunst på kulturskolen i Eidsvoll. Da vi flyttet til Hurdal fortsatte jeg med sang og piano på kulturskolen der, sier hun.

BILDEKUNST OG MUSIKK

– Men det ene styrker det andre, bildekunst og musikk flyter over i hverandre, sier Hyndla. Men så fikk hun øynene opp for bassgitaren, instrumentet som sammen med slagverket binder alt sammen og selve grunnlaget for musikken.

– Jeg syns det så skikkelig gøy ut. Så jeg begynte å spille bassgitar. Jeg øvde og øvde og øvde, for å komme opp på nivå med andre, sier hun.

BLE OPPDAGET

Så, en sommerdag i 2016, spilte hun konsert i Oslo.

Tanta til Hyndla, som er filmregissør og lager musikkvideoer for blant andre The Roadkill, visste at bandet trengte en kvinnelig bassist.

Hun sendte en video fra konserten i Oslo til bandet, og de tok kontakt. Etter et møte og noen kjappe riff fikk Hyndla tilbud om å være med bandet.

– Det var ganske vilt. Jeg tenkte at jeg ikke var god nok. Det finnes så mange kule jentebassister. Men nå som jeg har spilt med de flere ganger syns jeg det er utrolig moro. De er flinke musikere og jeg lærer veldig mye, sier hun.

KJENDISELDORADO

Og nå reiser hun altså til Hollywood for å spille konserter på de verdensberømte scenene.

– Jeg har forberedt meg på hvordan jeg skal være på scenen. Men det blir første gangen vi spiller sammen for publikum. Jeg gleder meg, sier Hyndla Aira.

LES OGSÅ: Rock for russiske barn

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.