• PREMIEREKLARE: Daniel Andre Nordskag og Lise Monica Nygård er blant dem som blir å se på scenen i Kong Rakne når musikalen The Wiz står på plakaten fra om med 18. januar.
  • HAR FUNNET OPPSKRIFTEN: Leder for Ullensaker teater, Anne Brith Sandsnes, og instruktør og koreograf Christer Tornell.

Arbeidet med musikalen startet allerede i fjor vår med auditions, og øvingene har pågått gjennom hele høsten.

Forestillingen settes opp av Ullensaker teater i samarbeid med Ullensaker kulturhus.

LOKALE MUSIKAL-TALENTER

Det unge talentet Daniel Andre Nordskag har litt musikalerfaring fra før. Han spilte nemlig en av hovedrollene i kulturskolens oppsetning av «Grease». Med en rolle i The Wiz-ensemblet har hatt steget opp i både vanskelighetsgrad, og i de litt mer «profesjonelles» rekker.

– Ja, dette er jo et ganske mye høyere nivå enn jeg har vært med på før, så det merker jeg godt. Folk er drevne og veldig flinke, og tar ting mye raskere. Jeg må virkelig konsentrere meg å henge med, konstaterer han fra scenekanten, sammen med med-skuespiller-kollega i The Wiz, Lise Monica Nygård.

Hun har både utdannelse og bred bakgrunn innenfor musikal-teater, og ble imponert da hun så fjorårets forestilling, The Addams Family.

– Jeg tenkte bare - wow! Er dette virkelig amatørteater. Christer Tornell (instruktør og koreograf red.anm) er bare helt rå, og får maksimalt ut av alle og en hver av sine dansere og skuespillere. Jeg bestemte meg der og da for å melde meg på audition til denne forestillingen, for dette hadde jeg bare kjempelyst til å få oppleve og være en del av, sier Nygård.

INTENSIV SLUTTSPURT

I Ullensaker kulturhus var det tilsynelatende en rolig start på året lørdag formiddag, der et lite knippe kino-gjengere tok turen innom for en formiddagsforestilling.

Bak døren inn til kulturhusets storstue Kong Rakne var det derimot alt annet enn avslappet stemning.

En konsentrert instruktør, Christier Tornell, terpet på dansetrinn, sang og replikker, og han har ikke bare tobeinte og holde styr på denne gang.

FIRBEINT SJARMØR

Hunden «Vega», som blant annet er kjent fra talentshowet Norske Talenter har også en rolle i stykket, og var på plass sammen med eier Marianne Elise Methi.

– Hun kan tre hundre triks, men i denne forestillingen skal hun blant annet løpe en runde rundt i salen, så det er noe nytt vi ikke har prøvd på før, forklarer Methi.

TEMPO OG INNLEVELSE

Under gjennomgangen av noen av de fartsfylte dansesekvensene merkes det allerede at også dette årets musikal-oppsetning fra Ullensaker Teater kommer til å sette publikum i fyr og flamme. Under ledelse av Anne Brith Sandsnes har teateret satset sterkt på den årlige musikal-oppsetningen, og kan se tilbake på braksuksess med både Oliver, Catz og The Addams Family.

Sandsnes betegner seg selv som en musikal-nerd, og forteller at hun stadig leter etter nye og spennende musikal-prosjekter.

– Jeg tror det er noe av årsaken til at vi har klart å treffe. Jeg er ekstremt opptatt av musikaler, og jeg liker å finne noe som er litt nytt og spennende Noe som kan overaske publikum. Heldigvis har vi jo også med fantastiske Christer Tornell på laget, og vi håper at publikum også i år vil ta turen for å se på hva vi har jobbet med det siste året, sier Sandsnes.

PRISBELØNT MUSIKAL

Handlingen i The Wiz er basert på historien om Trollmannen fra Oz, og ble i 1975 satt opp på Broadway. Med sine fantastiske sang og danseprestasjoner fikk den syv Tony Awards og ble kåret som årets beste musikal.

- Det er en utfordrende oppsetning da handlingen på en måte beveger seg mellom drøm og virkelighet, så det har virkelig vært spennende og jobbe med, og en helt ny utfordring for meg, sier Christer Tornell.

Torsdag 18.januar braker det løs med med premiere for forestillingen i Kong Rakne, og deretter spilles det ti forestillinger. – Noen av forestillingene er utsolgt, men det er fortsatt billetter, sier leder Anne Brith Sandsnes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.