Jeg har spist meg igjennom 2016, som jeg har spist meg igjennom ganske mange år.

Om jeg nå skulle velge meg et nyttårsforsett, som jeg vet at jeg kan holde, er det at 2017 også skal spises igjennom. Det er så utrolig mange gode råvarer, gode tilberedningsmetoder, gode restauranter, dyktige kokker, herlige spiseopplevelser og måltider - og tror det eller ei; jeg har ikke på langt nær prøvd alt.

LES OGSÅ: Slik steker du en perfekt kalkun

SPENNENDE MAT-ÅR

2016 har vært en spennende mat-år. Vi skulle spise grøt i alle mulige slags former, restematen har fått en større stjerne på mathimmelen og for de aller tøffeste; har produkter med insekter fått en liten hylleplass ute i verden.

Selv har jeg ikke falt for friterte gresshopper og pastasauser med mark og biller, men jeg har økt krydderhylla med litt mer spice og mer lakris, og jeg har spist flere retter fra skåler og ikke bare tallerkener. Både grøt og supper har vært en stor del av min 2016-mat.

I tillegg har jeg kastet mindre mat, og blitt litt flinkere til å bruke restematen til noe enkelt og godt.

MER INSEKTER i 2017

Hva som venter i 2017 kan jeg bare gjette meg til, men skal vi tro trendekspertene blir det mer insekter, den autentiske tacoen skal får mer plass på kjøkkenet, mer fermentert mat og mer fokus på måter å kaste mindre mat på. Så 2017; magen min er klar! Ønsker dere alle et godt og smakfullt nytt år!!

Parmesanchips med crème fraîche

(til 4)

Du trenger:

80 gram parmesan

1 dl crème fraîche

2 skiver røykelaks

2 skiver fenalår

Slik gjør du:

1. Varm ovnen til 180 °C.

2. Riv parmesan på grovt på et rivjern. Legg små hauger av den revne osten på et bakepapir på et stekebrett.

3. Stek i cirka ti minutter til osten er lysebrun.

4. Avkjøl på rist, og anrett chipsen med en liten klatt med crème fraîche, strimlet røykelaks eller fenalår. Pynt gjerne med friske urter. Serveres straks. Chipsen blir litt bløt, om det blir stående for lenge med crème fraîchen på.

LES OGSÅ: Varmende juledrikk som medisin eller velkomst i vinterkulda

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.