Det skjer ting i distriktet selv om sommerferien snart slår inn for fullt.

– Jeg syns vi har et bra tilbud, men vi er nok flinkest på idretten. Vi ønsker å fylle på med kulturelle aktiviteter, og kommer nok til å satse enda sterkere oppimot høst og vinterferie, sier Arnfinn Algarheim, kulturkonsulent i Ullensaker kommune.

EUB har samlet et knippe av aktivitetene som tilbys i vårt dekningsområde i sommer.

Ullensaker

Band og låtskriverworkshop: 11-15 august er det gratis veiledning i band og låtskriving, med mulighet for studioinnspilling og opptreden på Jessheimdagene. Tilbudet gjelder for barn og unge mellom 13 og 18 år.

– I fjor var dette kjempepopulært, med over 200 publikummere på opptredenene, sier Algarheim.

Gratis lyd/lys-teknikerdag: Ingen forkunnskaper nødvendig. 13. august kan barnet være tekniker i Ullensaker kulturhus for en dag. 13-18 år.

Musikkteater: Uke 26 og 32 er det musikkteaterskole på Nordby ungdomsskole. Barn mellom 6 og 12 kan leke, danse og synge sanger fra kjente musikaler som Annie.

Friidrettskole: 13-15. august er det friidrettsskole på Jessheim friidrettsstadion, for gutter og jenter i alderen 7-13.

Golfkurs: Miklagard golfklubb holder gratis søndagstrening for barn optil 10 år, uansett ferdighetsnivå. De låner ut utstyr. 19. og 26. august, samt 2. og 9. september.

Gaming: Hver fredag er det New Eden på Calypso ungdomshus på Jessheim. Det er en forening for folk fra 14 til 90+ som er interessert i anime, manga, cosplay, rollespill, kort og brettspill og gaming.

Eidsvoll

Sommerles 2018: Arrangeres i alle kommunene på Øvre Romerike. Fra 1. juni til 31. august kan alle som går i 1.-7. klasse delta på Sommerles 2018. Det er en konkurranse om å lese flest bøker.

Sommerleir med parkour: 9.-12. juli holder Eskil Rønningsbakken og Eidsvoll og Hurdal Røde Kors sommerleir for barn mellom 6 og 12 år. Det gis opplæring i parkour, luftakrobatikk, balanse og koordinasjon. Alle elever får prøvd seg på samtlige sjangere, og det er ikke nødvendig med noen forkunnskap.

Teaterlek: For barn mellom 6 og 11 år. Ung Fritid arrangerer gratis teaterkurs for barn på Søndre Samfund, 3. og 4. juli.

Re-design: Ta med klær som ikke blir brukt til Badet kulturtun, og lag noe nytt ut av dem. Mari Melilot holder kurset, og det er for alle som går på ungdomsskolen.

Jernverkshelga i Feiring: Fra 3. til 5. august er det Jernverkshelga i Feiring. Kom til Feiringåsen og opplev gruvevandring i St. Pauls gruve, god gammeldags markedsstemning med boder, håndverkere, underholdning og aktiviteter for ungene ved Carsten Ankers Lysthus.

Nannestad

– Vi har laget en brosjyre over hva som skjer i sommer, men vi fikk ikke tilbakemelding fra alle, så det er nok en del som skjer som ikke vi i kommunen har fått med oss, forklarer Lisa Maria Rohrhirsch, rådgiver idrett og friluftsliv i Nannestad kommune.

Fotballskole: Alle kommunene hadde fotballskole for barn mellom 6 og 12 år 25-28 juni, men Nannestad har også 13.-15. august. Da kommer instruktører fra Bjerke IL Fotball til Bjerke stadion.

Friluftsskole: Nannestad turlag arrangerer friluftsskole. For alle barn som er ferdig i 4. trinn, og opp til 7. trinn.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.