Sammen inviterer den frivillige organisasjonen Bli med! og Eidsvoll bibliotek til overnatting fra lørdag 14. til søndag 15. februar. Hensikten er rett å slett å komme sammen, bli kjent og kose seg.

FOR HELE FAMILIEN

- Allerede nå har 40 personer meldt seg på, men vi har plass til mange, mange flere, påpeker bibliotekar Fanny Sandstrøm Rødfoss. Hun forteller at overnattingen er for alle - hele familier med besteforeldre, foreldre, søsken, søskenbarn, resten av slekta og venner og kjente.

På programmet står høytlesning, grilling i bålpanne og gratis frokost søndag morgen.

- Lørdag kveld spanderer sentrumsforeningen godtepose på alle barna, og frokosten søndag er gitt av Kiwi og Jøndals gårdsbakeri, sier Sandstrøm Rødfoss.

Liggeunderlag er lurt å ha med, men om man ikke har sovepose, skal det kunne la seg ordne. Grillmat til lørdag må hver enkelt ha med, likeså godt humør - og kanskje sov-i-ro er en fordel ... - Det er viktig for brannvesenet at de vet hvor mange mennesker som skal sove her, sier bibliotekaren. Det er påmeldingsfrist i morgen, torsdag, enten til Sandstrøm Rødfoss i biblioteket eller til Monica Flage.

LES OGSÅ: Driftige kvinner

STIFTET I FJOR

Bli med! ble stiftet i fjor, og bak står Monica Flage, Hege Svendsen og Astrid Haldorsen. De er alle innflyttere og hadde behov for å knytte nye kontakter og få venner.

- Hensikten bak den frivillige organisasjonen er å lage en møteplass for småbarnsforeldre, nye innflyttere og andre som ikke kjenner så mange. I 2016 arrangerte vi 23 aktiviteter, og totalt har i overkant av 600 deltatt. Alle har vært gratis. Nå vil vi starte 2017 med overnatting i biblioteket, sier Monica Flage.

Fjorårets aktiviteter var ymse - det har vært lek i gymsalene på Eidsvoll Verk skole, Eidsvoll videregående skole og Bønsmoen skole, turer til lysthuset i Feiring, turer til Mistberget, Bokkedalen, Karins plass, Vingerdalsstua, telttur på Nord-Fløyta og Pressan.

Baking har også stått på programmet, da med bygdekvinnelaget, og besøk i museet Eidsvoll 1814 og andre steder.

LES OGSÅ: Det blir kino på Panorama

MYE UTE I NATUREN OG FRISK LUFT

Bli med! har mange av sine aktiviteter ute i naturen og frisk luft.

- Vi ønsker å tilrettelegge for fysisk fostring og å kombinere det med psykososiale tiltak, sier Monica Flage og Hege Svendsen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.