Sammen inviterer den frivillige organisasjonen Bli med! og Eidsvoll bibliotek til overnatting fra lørdag 14. til søndag 15. februar. Hensikten er rett å slett å komme sammen, bli kjent og kose seg.

FOR HELE FAMILIEN

- Allerede nå har 40 personer meldt seg på, men vi har plass til mange, mange flere, påpeker bibliotekar Fanny Sandstrøm Rødfoss. Hun forteller at overnattingen er for alle - hele familier med besteforeldre, foreldre, søsken, søskenbarn, resten av slekta og venner og kjente.

På programmet står høytlesning, grilling i bålpanne og gratis frokost søndag morgen.

- Lørdag kveld spanderer sentrumsforeningen godtepose på alle barna, og frokosten søndag er gitt av Kiwi og Jøndals gårdsbakeri, sier Sandstrøm Rødfoss.

Liggeunderlag er lurt å ha med, men om man ikke har sovepose, skal det kunne la seg ordne. Grillmat til lørdag må hver enkelt ha med, likeså godt humør - og kanskje sov-i-ro er en fordel ... - Det er viktig for brannvesenet at de vet hvor mange mennesker som skal sove her, sier bibliotekaren. Det er påmeldingsfrist i morgen, torsdag, enten til Sandstrøm Rødfoss i biblioteket eller til Monica Flage.

LES OGSÅ: Driftige kvinner

STIFTET I FJOR

Bli med! ble stiftet i fjor, og bak står Monica Flage, Hege Svendsen og Astrid Haldorsen. De er alle innflyttere og hadde behov for å knytte nye kontakter og få venner.

- Hensikten bak den frivillige organisasjonen er å lage en møteplass for småbarnsforeldre, nye innflyttere og andre som ikke kjenner så mange. I 2016 arrangerte vi 23 aktiviteter, og totalt har i overkant av 600 deltatt. Alle har vært gratis. Nå vil vi starte 2017 med overnatting i biblioteket, sier Monica Flage.

Fjorårets aktiviteter var ymse - det har vært lek i gymsalene på Eidsvoll Verk skole, Eidsvoll videregående skole og Bønsmoen skole, turer til lysthuset i Feiring, turer til Mistberget, Bokkedalen, Karins plass, Vingerdalsstua, telttur på Nord-Fløyta og Pressan.

Baking har også stått på programmet, da med bygdekvinnelaget, og besøk i museet Eidsvoll 1814 og andre steder.

LES OGSÅ: Det blir kino på Panorama

MYE UTE I NATUREN OG FRISK LUFT

Bli med! har mange av sine aktiviteter ute i naturen og frisk luft.

- Vi ønsker å tilrettelegge for fysisk fostring og å kombinere det med psykososiale tiltak, sier Monica Flage og Hege Svendsen.