• MAT TIL ALLE: Arrangøren lover overflod av mat på julefeiringen.

– Det har vi gjort i minst 10 år. Det er veldig hyggelig å bidra til å gjøre en forskjell, sier primus motor, Rita Fjeld Hovden i Frivilligsentralen.

God forberedt

Hovden er, som seg hør og bør, tidlig i gang med juleforberedelsene. Gaver er samlet inn, og juleribba står i ovnen. I hvert fall noe av det. Fortsatt gjenstår det en del pakker, og når det skal stekes 30 kilo ribbe, sier det seg selv at det må tas etappevis. Det er i hvert fall nok mat.

– Som mange andre steder på julaften, skal det være overflod, sier Fjeld Hovden.

Frivilligsentralen får overskuddsmat fra blant annet Gardermoen Airport Hotel og Rema 1000, og sørger for at all maten kommer til nytte. Det blir også kaker, donert av et bakeri.

– Vi har alltid mat nok. Når folk reiser hjem på kvelden, så får de også med seg litt ribbe, og det er alltid populært, forteller Fjeld Hovden.

Det blir også selvfølgelig servert riskrem til dessert.

Inkluderende feiring

Tidligere år har det vært mellom 50 og 70 besøkende, og 10–20 frivillige, og alt tyder på at sånn vil det være i år også. Men det er plass til alle. Ingen skal behøve å sitte sultne eller alene denne dagen.

Det blir arrangert skyss, og fra Eidsvoll går det en minibuss for dem som er derfra. De som vil komme blir også kjørt hjem, og fulgt helt inn til døra.

Men man må ikke være alene for å komme – alle er invitert. På «Julaften for alle» er alle like, og man skiller heller ikke frivillig fra deltaker.

– Det er en sosial, hyggelig og inkluderende stund for alle, forklarer Fjeld Hovden.

Nissen kommer på besøk

Julenissen kommer, og alle deltakerne får selvfølgelig også julegaver.

For å delta, stiller Fjeld Hovden bare ett eneste krav:

– De som ønsker å være her, må komme til klokka 17. Men de kan velge selv hvor lenge de vil bli, smiler hun.

Rita Fjeld Hovden forteller at om noen tar med seg et instrument og spiller litt til julesangene, så er det kjærkomment.

– Det er bare et lite hint, sier hun med glimt i øyet til EUB.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.