Det tradisjonelle andesleppet så i noen dramatiske sekunder derfor ut til å gå i vasken, men med liv og helse som innsats, sikret startteamet at alle deltakerne kom likt ut. Uten å blunke kastet nemlig Bjørn Kjetil Furu seg over rekkverket for å få sendt alle endene vel av sted. I noen sekunder så det hele ganske dramatisk ut fra toppen av brua.

HUSKER DU: Tradisjonen holdes i hevd

– Jeg har jo vært oppå her å dingla før - i min ungdom. Det så nok mer farlig ut enn det var, smiler dagens andehelt.

STRÅLENDE DAGER

I helgen har det vært storinnrykk av publikum og aktører som skapte liv og røre i gatene.

– Fredagens kveldskonsert hadde godt over 500 publikummere, og mange båter lå langs havna. I dag har det gått i ett med masse folk, og vi er så langt fornøyd, sier arrangementsansvarlig Petter Helgesen fra Eidsvold Turn.

FOR STORE OG SMÅ

Publikum har hatt et stort mangfold av opplevelser og aktiviteter å kose seg med. Mest populært for de minste var nok det å prøve vannskuter. Lokale frivillige stilte med vannskutere og vannbrett, og de minste sto i lange køer for å være med.

– Det var supergøy! Det gikk ikke så veldig fort, men det gjorde ikke noe. Vannet var lit kaldt, men jeg vil kjøre flere turer, konstaterte Sondre Sørå Johansen.

Etter moro på vannet var det duket for flere opplevelser da Eidsvoll Amatørteater og Kor d Let inviterte til skattejakt.

– NESTEN SOM 17. MAI

Etter litt organisering ble store og små delt i grupper og gjennom å holde fast ved hverandre i lang line gikk turen gjennom gatene.

– Nå lager vi langt tog og følger hverandre, som på 17. mai, forklarte Sjørøver-Klara alias Frøydis Baukop.

Etter å ha jaktet på skattekister ble det høytidelig åpning og utdeling av innholdet – godteri.

OMVENDT AUKSJON

En annen som delte ut gaver var entertainer Geir Gjelten, som var på plass med både trylleshow og en såkalt svindelauksjon.

– Da er reglene at den med lavest bud vinner, forklarte han.

En av dem som traff blink var Roger Martinsen, som bød på en flott fiskestang, men Gjelten hadde mer lureri på lager, og til slutt ble alle gjenstandene gitt bort helt gratis.

– Det må jeg si var en god deal, smilte den glade eieren av en splitter ny fiskestang.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.