Nye Jessheim kirke fyltes til randen av forventningsfulle publikummere tirsdag, klare for den aller første konserten.

– Det var en stor klassisk konsert som fylte kirkerommet. De startet med Alessandro Scarlattis Exultate Deo, framført av kirkeansatte i Ullensaker. Så fulgte den ene perlen etter den andre, sier Marit Sæther ved Hovin menighetskontor.

Ullensaker korforening, Ullensaker kirkekor, kammerkoret Kolon og Voce hadde for anledningen slått seg sammen og dannet et kjempekor på bortimot 80 sangere.

I tillegg deltok fire profesjonelle solister – Linnea Sundør Haug, Ingeborg Aadland, Nils Georg Nilsen og Eirik Krokfjord. Åtte strykere, to trompeter, pauker og tangenter gjorde lydbildet komplett. Koret framførte blant annet Missa Brevis som Mozart skrev da han var 13 år gammel.

– Vi er svært godt fornøyd med flott gjennomført konsert, og det store publikumsoppmøtet, sier kantor Jorunn Aasen Devold, i Hovin menighet og musikalsk ansvarlig for konserten.

Han håper publikum får opp øynene for et flott kirkerom og konsertlokale, og at det blir mange gode konsertopplevelser framover. Neste konsert er 17. mars.

LES OGSÅ: «Dette blir et kunstverk for hele Europa»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.