21. juni setter den lokale komikeren Monika Kongshaug opp et standupshow på KaffeDilla på Kløfta. Showet er en del av sommerturneen ”Hjelp, vi skal på Turné” og blir den lovende standupkomikerens første sommerturné.

– Det blir utrolig gøy. Vi er en gjeng ti lovende komikere som alle har holdt på med standup i noen år, og nå skal vi besøke hverandres hjemsteder for å se om vi kan få folk til å le over hele landet, sier Monika Kongshaug.

Gal Nachspielidé

Hun forteller at det hele begynte som en litt gal idé på et sent nachspiel for ett års tid siden. Ideen var imidlertid fortsatt like god da de våknet neste dag, og nå ett år senere er de klar for sin første Norgesturné.

– Vi har gjort alt selv – booket lokaler, laget plakater, skaffet fotograf og studio samt gjort annonsering og promotering. Alt fordi vi har veldig tro på at vi kan skape et bra standupshow og fordi vi har lyst til å vise hva vi kan. Nå gleder vi oss veldig, forteller hun.

Turneen de har satt sammen tar de fra Lakselv i nord til Stavern i sør, og på veien skal de innom ti forskjellige byer, tettsteder og bygder i løpet av 14 dager. Alt for å spre glede, latter og få med seg en god fest eller to.

Vise seg fram i hjembygda

Kongshaug er spent på hvordan mottakelsen vil være på de ulike stedene.

– Standup er en vanskelig sjanger fordi ulike folk finner ulike ting morsomt. Det blir også spennende å se om det man synes er morsomt i Oslo også vil være morsomt på Kløfta, sier Kongshaug.

Selv begynte hun med standup i mai 2015, og siden den gang har hun rukket å stå på små og store scener rundt i hele Norge. Nå gleder hun seg veldig til å komme hjem til Kløfta og vise fram hva standup-sjangeren har å by på.

UNGE og Lovende

– Jeg har med meg en gjeng veldig morsomme og lovende komikere som du kanskje ikke har sett på TV ennå, men som du garantert kommer til å høre mye fra i årene som kommer, avslutter hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.