Ken Erik Klaseie fra Eidsvoll og Simen Sjølie fra Fenstad, ble kjent på Jessheim videregående der de fant tonen gjennom en brennende felles musikklidenskap. Siden har de bodd flere år i forskjellige byer før de i 2016 flyttet sammen i et kollektiv og startet Henry Chinaski & The Weak sammen med Kasper Jakobsen fra Årnes og trønderen Ola Even Hogstad Hagen. Nå er de klare med debutplaten Buffalo Man ifølge en pressemelding.

Americana

Gutta har en fot plantet i americana og den andre i garasjerocken. Resultatet er et musikalsk uttrykk med stort spenn, men som hviler på en gjenkjennelig grunnstemning.

Henry Chinaski & The Weak er en gjør-det-selv-gruppe. Som første prosjekt bygde de en lapsteelgitar fra grunnen. Ken Erik hadde gitarelektronikk og materialer hjemme og planla å hamre sammen ei pønkefjøl. Kasper, som studerer produktdesign og har erfaring med trearbeid, ble med i bandet rundt da arbeidet starta. Han freste, høvlet og laminerte gitaren mens Ken Erik loddet elektronikk. Fjøla fikk et rått utseende og lyden farger bandets musikk i stor grad. 2. juni slipper de sin debut-EP A Spirit Of Bold Curiosity For The Adventure Ahead.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.