Meitekonkurransen arrangeres i Råsjøen. Bommene åpnes fra både Nannestad- og Hakadal-sida. Påmelding, veiing og premieutdeling er ved Råsjøstua.

Nannestad jeger- og fiskerforening arrangerte Råsjøfestivalen første gang i 1985.

– Siden da har ikke mindre enn 4.500 deltakere vært med på konkurranse, sier Svein Erik Kopperud i Nannestad jeger- og fiskerforening.

Det er som vanlig delt inn i flere klasser; barn 2–15 år, junior 16–19 år og senior 20 år og oppover.

– Det er tillatt med kun én fiskestang om gangen, og bare mark er tillatt som åte, opplyser Kopperud.

Ved Råsjøstua blir det salg av forfriskninger hele dagen, og Kopperud minner om at det er lurt å huske kontanter i lommeboka. I barneklassen får alle deltakere premie–med eller uten fisk. I junior- og seniorklassen premieres som vanlig en tredel av de startende.

– Værprognosene er lovende. Alle er hjertelig velkomne, med eller uten fiskestang. Det sosiale aspektet settes også alltid høyt under Råsjøfestivalen, sier Kopperud.

LES OGSÅ: På festival med fiskestang

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.