Kløfta-mannen Even Evensen kom nettopp hjem fra Tanzania der han som en del av Specsavers-teamet var med å hjelpe tusener av mennesker med synsundersøkelser og nye briller.

Tanzania har stor mangel på mangel på optikere, og de færreste har råd til briller. Optikerkjeden Specsavers får hvert år inn nesten 30.000 brukte briller, og mange av disse gis til folk i Tanzania. Optikerne gjennomfører flere tusen gratis synstester i løpet av uken prosjektet varer, slik at de sikrer at alle får briller med riktig styrke.

VIDEO

Evensen var med som videoprodusent for å dokumentere turen.

– Forhåpentligvis får flere tusen mennesker synet tilbake. Jeg gleder meg til å se at gjenbruk av brillene kan bety så mye for andre, sier han i en pressemelding.

Som videofagmann brukte han et RED kamera med 8K oppløsning, det samme som brukes under produksjonen av den nye Avatar 2-filmen.

– Ingen har brukt et slikt kamera til noe slikt før, og det er en utfordring isolert sett, sier han.

ÄMANDUS-NOMINERTE ELEVER: - Vi liker utfordringer

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.