I foajeen på Ullensaker kulturhus var det travelt lørdag formiddag der det strømmet på med påmeldte som ville vise seg fram for lederne til Romerike musikkteaterskole. Neste høst skal den populære ungdomsmusikalen ha premiere, men først må rollene besettes.

Lange køer

- Her har det vært full fart i hele dag, sa en travel teaterskolemedarbeider, Marte Sætren, som delte ut påmeldingsark og holdt styr på de mange håpefulle som stimlet sammen for å vente på sin tur.
Fire av dem var Nikola Petrovic (12), Line Langnes (13), Andrea Troie Dalstø (13) og Julia Kendzierski (17).
- High School Musikal er en skikkelig bra musikal, og det er kult at de spiller basketball. Det er også masse kjempefin musikk, sier Nikola, som sammen med de andre også er med i teatergruppe på kulturskolen.
Å stå på en scene er derfor ikke noe nytt, men det å gå på audition kan være ekstra nervepirrende.
- Jeg er redd for at det ikke gikk så bra, men jeg håper at jeg skal komme med. Jeg har sett alle filmene og kan alt om musikalen, sier en håpefull Julia Kendzierski.

Gir ekstra tilbud

Romerike musikkteaterskole er en privat skole, som har holdt på en god stund med teatertilbud til unge på Øvre Romerike. De har i fjor satt opp Mowgli i Nannestad kulturhus, og i høst har Skatteøya gått for fulle hus i Kong Rakne på Jessheim.
- Vi er helt overveldet over responsen. Vi hadde tenkt at det kanskje ville komme rundt tretti stykker hit i dag, men det har blitt over hundre, så vi har utvidet auditionrundene til også å gjelde i morgen, forteller produsent Tonje Thwin Hagen.
Interessen blant unge for musikkteater er stor i området.
- Det ser vi jo på pågangen her i dag. Vi ønsker å gi et supplerende tilbud til det tilbudet som ellers ligger hos de kommunale kultur - og musikkskolene, sier Thwin Hagen.

Lett å bli nervøs

Inne i kommunestyresalen var det på lørdag langt fra taler, eller alvorlige politiske samtaler. Likevel var det litt høytidelig stemning da en etter en kom inn foran dommerne.
- Se opp der du når du synger, og ikke på oss, så går det bedre, smiler teaterskolesjef Sara Helstad, da Frøya Rydheim (13) skal vise seg fram.
Etter både flott dans og sang kunne hun endelig slappe av.
- Åh, det gikk jo kjempebra. Nå vil jeg bare fortsette, strålte hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.