• SELGES: Tidligere Nannestad alderspensjonat legges ut for salg. Taksten er 5 millioner kroner.

Det nye kulturtunet, med kirkens kontorer i det gamle kommunehuset, Gamle banken og det nye bygget danner et torg. Det gamle lagerbygget på tomta skal rives og lage plass til nytt bygg.

– Dette blir et fint og tilgjengelig kulturtorg like ved sentrum, med gang- og sykkelveg, og med mye ressurser samlet på ett sted. Det ligger fint til for aktiviteter både ute og inne. Og så løfter vi opp igjen et gammelt kultursted i kommunen. Vi har utelukkende fått positive tilbakemeldinger til forslaget, sier Hans Thue, ordfører i Nannestad.

Han opplyser at det nå skal lages en sak til politisk behandling.

SEKS EIENDOMMER

I alt seks eiendommer, tidligere Løken skole, Nannestad alderspensjonat, det gamle kommunehuset, gamle Kringler skole, Haugastøl og Stensgård skole, ble i årets kommunebudsjett foreslått solgt. Da budsjettet ble behandlet ble dette imidlertid satt på vent.

Nå legges tre av eiendommene, tidligere Nannestad alderspensjonat, gamle Kringler skole, hvor Nannestad husflidslag holder til, og Haugastøl, hvor Nannestad 1 speidergruppe holder til, ut for salg. Kringler skole er taksert til 800.000 kroner og Haugastøl til 3,5 millioner kroner. Haugastøl er ei attraktiv tomt for boligbygging.

– Potensielt vil vi kvitte oss med et antatt samlet etterslep på 23–24 millioner kroner i vedlikeholdsutgifter ved å gjennomføre salgene. Da kan vi heller rette dette mer mot kulturarbeidet, sier Thue.

MÅ AVKLARE TOMTEFORHOLD

For tidligere Løken skole, hvor Holter kulturhus holder til, ønsker man å få en avklaring i forhold til grunneier, som er Opplysningsvesenets fond.

– Vi er usikre på hva festeavgiften kan bli, så vi synes ikke det er forsvarlig at de overtar før dette er avklart. På sikt håper vi at Holter kulturhus kan kjøpe stedet og drive videre, og driften har potensial til å klare det. De betaler 300.000 kroner i årlig leie nå, sier Thue.

Gamlehjemmet selges

Nannestad alderspensjonat skal nå legges ut for salg. Taksten er fem millioner kroner.

– Der er det ingen som holder til. Vi har allerede flere interessenter, så vi regner med å få omsetning på det. Dette skal fortsatt være et næringsbygg, slik det er regulert til. Vi ønsker ikke boligetablering der, sier Thue.

Han opplyser at de for Stensgård skole vil gå noen flere runder med Steinsgårdskroken- spell og danselag og grendelaget, som drifter det i dag, for om mulig finne en løsning.

– De ønsker i utgangspunktet ikke å overta bygget, så det er litt tidlig å si hvordan vi kan lande noe der. Det tror jeg vi skal få til. Med dette har vi ingen hast. Bygget blir godt vedlikeholdt av dem. Det sier også taksten, sier Thue.

GRENDEHUS

Karl Henrik Laache, varaordfører i Nannestad, sier at de håper at Stensgård skole kan fortsette som et grendehus.

– Det er viktig for kretsen å ha et forsamlingslokale. Det er også to leiligheter i bygget, som grendelaget leier ut i dag. Inntektene går jo da med til å dekke vedlikeholdskostnadene, sier Laache.

I det gamle kommunehuset holder kirkens kontorer til.

– Det er deres ønske å bli der, så det blir ingen endringer for kirkekontoret, sier Thue.

Han forteller at dersom alt går som planlagt vil det nye kulturbygget i beste fall stå ferdig før jul 2019.

POSITIVE I KULTURRÅDET

Stein-Gunnar Sanne, leder for Nannestad kulturråd, er tilfreds med løsningen som ble presentert av ordfører Hans Thue og varaordfører Karl Henrik Laache på et åpent informasjonsmøte mandag, hvor lag og foreninger var invitert.

– Vi er svært positive til forslaget fra ordfører og varaordfører. Dette er helt i tråd med våre ønsker, og vi er positivt overrasket over framdriften i saken. De har svingt seg og vært løsningsorienterte. Vi takker for deres innsats. Nå skal jo dette gjennom en politisk behandling, men signalene er jo veldig positive. Det skal lages en sak som skal opp i kommunestyret, så det forutsettes jo et vedtak der, sier Sanne.

LES OGSÅ: Alderspensjonatet kan bli kulturhus for «den lydløse kulturen»

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.