Det betyr at kommunen ikke lenger er representert i driftsstyret. Kommunen starter utredning av alternative driftsmodeller i samarbeid med Holter IF. Kommunen forpliktet seg i avtalen fra 1992 til å gi et driftstilskudd på 150.000 kroner og leie for 150.000 kroner. Samlet beløp er i løpet av årene regulert og i 2018 utgjorde tilskuddet 323.000 kroner.

I saksutredningen heter det at det ikke har fungert i henhold til avtalen på mange år. Kommunen har ikke hatt behov for hallplass på dagtid og har dermed ikke benyttet seg av hallen. Hallstyret har ikke hatt nevneverdig aktivitet, og det foreligger ingen styrereferater eller lignende.

Resultatregnskapet for Holter IF for 2017 viser at anleggskostnaden var 581.234 kroner og leieinntekter 142.340 kroner. Med driftsstøtten fra Nannestad kommune blir netto kostnad for Holter IF å drifte hallen 115.894 kroner. Til sammenligning leies Maurahallen ut cirka 20,5 timer i uka for 169 kroner per time.

Med tilsvarende pris og leiemengde ville det kostet Holter IF 131.651 kroner i året å leie HIF-hallen dersom den var kommunal. Kommunens budsjett for tilskudd for idrett er 712.000 kroner i 2018. Støtten til Holterhallen utgjør nesten halvparten av dette budsjettet.

– Avtalen fra 1992 er moden for revisjon. På grunn av større økonomiske konsekvenser for både Holter IF og øvrige mottakere av tilskudd til idrettsformål bør det utredes hvilken tilskuddsordning som kan sikre videre drift av hallen og ivareta andre tilskuddsmottakere, står det blant annet i vurderingen.

LES OGSÅ: Holterdagen i 100: Måtte utvide parkeringsplassen

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.