Det var ikke akkurat stille i Eidsvoll sentrum da Sangens og musikkens dag ble sparket i gang til en ellevill musikkfest til stor glede for publikum. Blåse- og strykeinstrumenter i tillegg til vokalmusikk fylte ørene og skapte god stemning på Bankplassen lørdag.

Programmet var spekket med lokale kor og korps deriblant Fresco, Kor d Let, Eidsvoll Korforening samt Aas skoles musikkorps, Eidsvold Værk Musikkorps og Eidsvoll Janitsjarkorps. Det var med andre ord noe for enhver smak, enten det var høye, klare røster fra koret på elvescenen flytende på Vorma eller kulturskoleelevenes fiolinspill og Det kommer en dag i morgen, fra musikalen Annie.

Vant kulturstipend

– Jeg er veldig fornøyd med å vinne kulturstipendet, sier Caroline Dewson smilende.

19-åringen fra Eidsvoll stakk av med kommunens kulturstipend på 12.000 kr. Sangtalentet har vært stipendelev i Eidsvoll kulturskole i tre år med Hilde Mehlum som sangpedagog. Varaordfører Einar Madsen skrøt av Dewson på scenen. Gjennom å være et ansikt utad for kulturskolen og opptrådt flere steder, har hun vist kulturskolen fram fra en god side.

– Hun er blid og holder et høyt nivå, begrunner Madsen i talen.

Publikum fikk blant annet høre henne synge Memory fra Cats akkompagnert av Eidsvoll Værk Musikkorps og Eidsvoll Janitsjarkorps.

LES OGSÅ: Kulturstipendet er en tradisjon

Moro med sang og musikk

Blant publikum var søstrene Thea og Eline Trandem fra Eidsvoll til stede for å få med seg musikken.

– Vi er her og hører på musikk og jeg kjenner en fra kulturskolen som er med. Det er veldig gøy å være her, forteller storesøster Thea.

Også Benedicte Norvang, dattera Melek og Jimmy Tran hadde tatt turen.

– Det er hyggelig å være her. Datteren min synger i kulturskolen. Jeg mener det er viktig og veldig bra at vi har en slik dag for musikk, sier Norvang.

Tatt opp tradisjonen

Leder for Eidsvoll musikkråd, Rolf Thon, står bak festlighetene og var svært fornøyd med lørdagens mønstring. Thon forteller at musikkfestivalen i Eidsvoll er en gammel tradisjon som ble børstet støvet av i fjor, tidligere ble den nemlig holdt i flere tiår etter krigens tid.

– Vi har så mye bra frivillig sang- og musikkliv i kommunen som opptrer på hver sin arena, men som aldri blir presentert for hele folket. Nå har jeg tatt opp tradisjonen igjen og forsøker å vise bredden.

– Dagen er bra slik jeg hadde håpet på. Hvis folk hygger seg så er jeg fornøyd. Jeg bare koser meg nå.

Thon savnet likevel noe.

– Jeg håpet at alle korpsene i bygda hadde anledning til å delta, men dessverre var det fire av dem som ikke kunne være til stede. Når det er sagt, så er det totalt ti kor og korps her, og det er nok til å samle til fest, avslutter han blidt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.