Å sitte på terrassen i sommervarmen, og kunne servere hjemmelaget rabarbrapai med rabarbra fra hagen . Nytelse for magen og hjertet.

Det er en egen følelse, det å kunne plukke sin mat i sin egen hage. Sommerens råvarer kom litt brått på i år, og da jeg oppdaget årets rabarbra var jeg ikke forberedt på at den var så klar til høsting. Det måtte benyttes til noe enkelt og raskt, og med råvarer jeg allerede hadde på kjøkkenet. Hm. Rabarbrapai med havregryn. En enkel og deilig oppskrift med syrlig rabarbra og et søtt «lokk» med havregryn. Oppskriften tar rundt en halvtime, så den er perfekt til sommerens gjester.

LES OGSÅ: Hva med en brødsalat?

Rabarbrapai med havregryn Du trenger:

4-5 rabarbrastilker

150 gram smør

2 dl havregryn

2 dl mel

2 dl sukker

1/2 dl kremfløte

1/2 dl sirup eller flytende honning

1/2 ts bakepulver

LES OGSÅ: Alt kan grilles - også brød

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 175 grader.

2 Skrell rabarbrastilkene, dvs. med en skarp kniv å ta av det tynne ytterste skallet. Det er ikke viktig å få av alt, og du kan også velge å bruke stilkene som de er. Skjær rabarbraen i små biter.

3. Ha rabarbrabitene i en ildfast form.

4. Smelt smøret i en kjele. Rør inn resten av ingrediensene i kjelen.

5. Fordel blandingen over rababrabitene.

6. Stek rabarbrapaien i ovnen i ca. 25 minutter. Server den gjerne lun med litt krem, vaniljekrem eller vaniljeis.

Tips: Du kan erstatte rabarbra med epler eller med bær som bringebær eller blåbær.

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.