Hele lørdag 21. oktober er satt av til barn og kultur. Dagen er et samarbeid mellom kulturhuset, biblioteket, kulturskolen og kinoen i Ullensaker – alt for å gi barna et solid kulturtilbud. Alt skjer i eller ved kulturhuset på Jessheim.

Kultursjef Jon Henrik Solhei poengterer at Barnas Kulturdag er et stort felles løft som de har brukt lang tid på å planlegge.

– Vi i vår region må våge å tenke stort. Vi skal være i front på kulturarbeidet her, påpeker han.

– Men en dag bare for barn?

– Selvsagt, det er viktig å få barn til å bli interessert i kultur. Dagen byr på et stort mangfold, der barna kan delta aktivt i stedet for å sitte passivt å se på. Det blir morsomt å gi barna en totalopplevelse med mange ulike uttrykk. Og de aller fleste aktivitetene er gratis, sier han.

ALLE FÅR VÆRE MED

Programmet inneholder noe for alle, selv om de fleste aktivitetene nok passer best for barn opp til tenårene.

2104: Det var da det begynte

– Men låtskriverkurset i kulturskolen passer godt også for ungdom, sier kulturkonsulent Arnfinn Håndstad Algarheim.

Samme dag er det også åpning av Litteraturfestivalen i Akershus, der biblioteket er en av arenaene.

– Vi får besøk av forfatter Camilla Kuhn som leser om hoggormen Gorm. En av våre viktige oppgaver er å stimulere leselysten til barn og få dem til å bli glade i litteratur. Det gir dem mye gratis i skolegangen senere, sier bibliotekar Lise-Carine Holm.

DETTE ER TILBUDENE

 • Kulturskolen inviterer til teateraktiviteter, åpen danseklasse med dansepedagoger, låtskriverkurs, du kan prøve instrumenter eller bli med å lage rytmer i Stomp.
 • I foajeen står en selfie-boks. Kle deg ut med rekvisitter og lag minner med morsomme bilder.
 • Filmkurs i Ullr. Lag din egen animasjonsfilm med plastilinfigurer som barna lager selv.
 • Bli med på husflidsaktiviteter og vær viking for en dag. Lag hoppetau og perlekjeder eller prøv deg på kabylsk vev med Husflidslaget.
 • Konsert og eventyrstund ved Kulturskolen og biblioteket.
 • Pizzaworkshop. Lag din egen pizza med veiledning fra kjøkkenpersonalet.
 • Plutselig barneteater. Improvisert teater. Med hjelp fra publikum blir kjente eventyr som nye.
 • André og Joachim fra Norsk Teknisk Museum tar med sitt såpebobleshow til Jessheim
 • Snurr-musikkeriet. Fantasifull og morsom musikk for barn. Barna kan være med å danse og synge.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
 • Slette kommentaren din
 • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.