• KOS. Jenny, Håvard og mamma Hege Røtterud koste seg på Nannestaddagene. – Det er en flott blanding av kultur, musikk og idrett her på Nannestaddagene, sier Røtterud.

Selv om taket på festivalteltene måtte tømmes for vann og sola glimret til med sitt fravær, skortet det ikke på underholdning og aktiviteter under årets Nannstadfestival.

Tradisjon tro hadde en rekke lokale lag, foreninger, butikker og politiske partier satt opp stander, det var boder med mat, tivoli og aktiviteter for barna. Sist, men ikke minst, var det også Nannestad-cup og flere kulturelle innslag i løpet av helga.

Godt besøkt festival

Publikum visste òg sin besøkningstid og mange var møtt opp for å få med seg helgas store begivenhet.

– I dag har vi fått med oss både korpskonsert og Nannestalentiaden, og i morgen blir det håndballcup – så det blir litt av hvert i helga, sa en smilende Hege Røtterud da vi snakker med henne lørdag. Hun var på plass sammen med barna Jenny og Håvard.

Røtterud syntes det er flott at festivalen har en god blanding av kultur, musikk og idrett.

– Her er det noe for enhver smak.

Roste dugnadsånden

Som tidligere år var det ordfører Hans Thue som fikk æren av å åpne festivalen. Han passet på å rose all frivilligheten som ligger bak Nannestaddagene.

– Det legges ned en kjempeinnsats både før, under og etter festivalen. Det er en fantastisk dugnadsånd i bygda, sa Thue, som selv storkoste seg på festivalen.

– Det blir nok midnatt før vi reiser hjem. Det er hyggelig å treffe så mye kjentfolk.

Mye forskjellig fra scenen

Fra scenen lørdag formiddag kunne publikum blant annet få med seg minikonsert fra bygdas skolekorps, talentkonkurransen «Nannestalentiaden» og et utdrag fra musikalen Annie, som settes opp til høsten av Romerike Musikkteaterskole. Senere på dagen ventet også politikerdebatt og flere konserter.

Hedret unge lovende med pris

Men det var ikke bare kulturen som fikk plass på scenen.

Dæhlieprisen, som tildeles unge idrettsutøvere som har utmerket seg, ble delt ut under festivalen, og i år var det Bjørn Dæhlie selv som sto for overrekkelsen.

– Her i bygda er det både godt miljø og gode forhold som legger til rette for å lykkes, sa Dæhlie fra scenen, før han overrakte prisen til Hedda Skatvedt og Ole Christian Johnsrud, fra henholdsvis Åsen og Bjerke IL.

– Dette er veldig stad og morsomt, sier Skatvedt etter å ha mottatt prisen – et stipend.

– Det blir kanskje noen nye ski nå.

Simulert ulykke

Action ble det òg da det lokale brannvesenet simulerte en ulykke mellom bil og traktor. Med mannskap og to biler i full utrykking viste de publikum hvordan de opptrer på et ulykkessted.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.