Lørdag var det åpning av Kulturbanken Kreti & Pleti. I bresjen står Christian Taalesen og Tore Kværner.

- Det er tidlig på morgenen men vi har bestemt oss for å ha åpningen på et tidspunkt det er lett å huske, 10.10 klokka 10, ler Tore Kværner og ser på makker Kristian. Christian Taalesen som står bak blant annet Hydranten i sentrum har fått låne lokaler av Kværner til å satse på byens nye kulturmøteplass.

- Vi håper dette skal bli et samlingssted for alle kulturinteresserte i Jessheim og omegn. Her vil det bli jazzklubb, standup, bokbad, alt en måtte ønske seg, smiler en fornøyd Taalesen.

LOKALE TALENTER

- Jessheims kulturliv er i vekst og vi ønsker å bringe fram de lokale talentene. Gi dem en scene de kan vise seg på. Dra folk ut av sofaen og gi litt kultur-input, sier Kværner.

Taalesen legger til at de ønsker å samarbeide med lokale krefter og håper å komme i kontakt med aktører som driver med kultur i nærområdet, blant annet Romerike Folkehøgskole.

Allerede lørdag kveld er det konsert med sigøynerswinggruppa Hot Club de Norvège. Torsdag skal Jessheim videregåendes musikk, dans og dramalinje vise seg på scenen. Onsdag ettermiddag blir det underholdning fra Ullensaker Korforening.

At byen nå har fått sin egen "kulturbank" er heller ikke tilfeldig. Kreti & Pleti er startet i den gamle bankbygningen som var byens aller første bank, DNC.

TAKKNEMLIG PUBLIKUM

Ullensakers to ordførerkandidater, Tom Staahle og Willy Kvilten var begge til stede for å klippe gullsnor, og publikum hadde møtt opp i god tid.

- Vi er så takknemlige for at vi endelig har fått et slikt tilbud. Dette har jeg og mange av mine venner savnet, et ordentlig møtested hvor vi kan oppleve alle slags inntrykk. Dette var det eneste vi manglet og nå har vi det, sier Nina Dønnum som møtte opp tidlig i dag for å få med seg åpningen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.