Vegar Sandholt er primus motor bak kulturkafeene i Kafé Henrik. De arrangeres hver lørdag. Biblioteket og kulturskolen har ansvar for hver sin, mens Vegar har ansvar for de andre.

MADS BERGS SANGSKATTER

Av alle de kulturkafeene som Vegar har arrangert, er de mest populære de hvor Mads Bergs sangbok fra barneskolen har kommet på bordet.

- Jeg fikk en idé om at vi skal synge gjennom alle de 300 sangene i boka. Vi synger 20 sanger hver gang, og 21. januar har vi allsangkafé nummer fem. Den sjette er 1. april. Ved pianoet sitter Ulf Nilsen, som er en mester i improvisasjon og en dyktig akkompagnatør. Jeg leder allsangen, forteller Vegar.

LES OGSÅ: Nok en sesong skal Kulturkafé Henrik glede folk

TIL NRK

Nylig ble Vegar invitert til NRKs radioprogram Inn i musikken for å snakke om allsangkafeene og Mads Berg.

- Å vise at man setter pris på sine tradisjoner og røtter, er igjen blitt legitimt og akseptert. Det er lettere for oss å møte nye tradisjoner når vi kjenner egen historie og kultur, mener Vegar.

Vegar elsker å synge, og han mener det synges altfor lite i dag.

- Hvor er allsangen blitt av? Det virker som til og med lærere i dagens skole synes det er flaut å synge for og med klassen sin. Det skjer noe positivt med oss når vi synger. Dagens sitat er godt og kommer fra Danmarks dronning Margrethe: «Jeg synes, at en af glæderne ved å gå i kirke er det at gale med på samlerne, alt hva man kand. Jeg vilde ønske at folk turde at synge med».

LES OGSÅ: Inviterer til «fyllekalas»

MYE MER

Denne våren har kulturkafeen mye å by på. Førstkommende lørdag, 21., er det igjen Mads Bergs allsangbok og 28. er det kulturskolens elever og lærere som kommer. 4. februar kommer strikkedesignerduoen Arne & Carlos. Så veksler det videre mellom kulturskolekafeer, bibliotekkafeer og Vegards arrangementer utover våren.

Mange gjester stikker innom og bidrar med sang, musikk og kåserier. Eidsvoll storband har sin tribute til Ella Fitzgerald, mens Eidsvoll bibliotek står for en familieforestilling inspirert av Asbjørnsen og Moes eventyr.

Ved påskeleite er det også blitt ryddet plass til en blomsterdekoratør under tittelen «Palmer og påskeliljer». Det er Nils Norman Iversen som skal lage blomsterdekorasjoner og oppsatser mens han forteller om påskens blomster til pianist Vegar Sandholts akkompagnement.

- En av dem som opptrer i kulturkafeen er utbygdsfra, men jeg ønsker meg også flere lokale kunstnere bosatt i Eidsvoll, sier han.

LES OGSÅ: Fra symfoniorkester og klokkespill

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.