Årets Sommerutstilling i Galleri Jessheim åpner lørdag 9. juni. Ullensaker kunstforening presenterer Johan Söderström med malerier og Ruta Pakarklyte og Sofie Nørsteng med keramikkarbeider.

– Tre spennende kunstnere som gjennom sin kunst viser et stort samfunnsengasjement. De er alle høyt utdannet og har deltatt i en rekke utstillinger i inn- og utland, skriver Ullensaker kunstforening i en pressemelding.

LES OGSÅ: Galleriet trenger oppussing

Ideologi og samfunnskritikk

Söderströms malerier er laget med sparkel i rammer av eik. Han legger et 6 mm tykt lag av sparkel, og de ulike lagene ligger inntil hverandre som brikker i et puslespill.

– Ideologi og samfunnskritikk står sentralt, og tid og tilstedeværelse er stikkord, skriver kunstforeningen.

Formes av søppel

Ruta Pakarklyte leter etter det som blir igjen etter menneskenes forbruk og lager små, kompliserte støpeformer i gips av menneskenes søppel; gamle bildeler, sigarettpakker, plast- og metallemballasje.

– Søppelet hun møter er grunnlaget for hennes refleksjoner og hun stiller spørsmålene: Hva er meningsfullt og hva er ikke? Hva slags verdier dyrker samfunnet og hvordan skal jeg forholde meg til dem?, opplyser kunstforeningen.

Keramikk med kropp

Sofie Nørstengs keramiske arbeider har bakgrunn i kropp, relasjon, transformasjon og biologisk mangfold.

– I dialog med leirens iboende egenskap framstiller hun objekter som i form og uttrykk beveger seg mellom det lekne, det ekspressive og det fabulerende, beskriver Ullensaker kunstforening.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.