Torsdag finpusset Søndre Eidsvoll skolekorps, Vilberg skolekorps og Eidsvold Værk Musikkorps formen før nasjonaldagen. Marsjerende over Carsten Ankers Bro på Eidsvoll Verk var det en korpskledd trommeslager iført oransje joggesko som ledet an og vakte oppmerksomhet.

Mannen er Bjørn Tore Kronen Taranger, musiker og maratonløper, fra Bergen. Mandag i forrige uke la han ut på en helt spesiell langtur. Iført full korpsuniform og skarptromme på magen skal han spille og marsjere 200 kilometer fra Lillehammer til Oslo, med mål om å rekke frem til 17. mai. Torsdag hadde han marsjert seg til Eidsvoll, deretter gikk etappen fra Eidsvoll til Lillestrøm.

Det var skomerket Scholl som utfordret Kronen Taranger til å gjøre stuntet, og siden han elsker utfordringer så tok bergenseren den på strak arm.

Han er vant til å tilbakelegge lange distanser. Han ble blant annet norgesmester på Bislett i 2015, og løp da 25 mil på 24 timer.

– Jeg er vant til å slå rekorder, men dette er helt nytt for meg. Jeg har aldri gått så langt i korpsuniform og med en tromme, sier Kronen Taranger i en pressemelding.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.