Sammen med rundt 20 andre barn har Josefine lært seg de mest intrikate og myke øvelsene. Det er første gang den verdenskjente balansekunstneren Eskil Rønningsbakken har sommerskole i Eidsvoll – og det ble en suksess.

– Ungene er ivrige på å lære seg alt, egentlig, sier Eskil.

STÅ LENGER PÅ HODET

Mens Josefine har lært å slå baklengs salto, har Veronica Linås Harstad (snart 9) lært seg å stå lenger på hodet.

– Jeg kunne det før, og altså, men nå har jeg fått bedre balanse og kan stå enda lenger, forteller Veronica, som slettes ikke er uvant med å tøye seg i alle varianter.

– Jeg turner på Eidsvold Turn. Det har jeg gjort i to, eller var det kanskje tre, år, som hadde veldig lyst til å gå på Eskils sommerskole.

Det er første gang Eskil har sommerskole på Øvre Romerike, men han har i mange år hatt et slikt tilbud over hele Sør-Norge.

– Det startet på Karmøy for 17 år siden, og nå har jeg både skoler og camper over hele den sørlige delen av landet, forteller balansekunstneren, som også har bodd noen år i Eidsvoll.

Forrige uke var det rundt 20 barn i alderen fra fem til 12 som balanserte, hoppet og løp seg over gulvet i Eidsvollhallen.

- Ungene er framtida vår

– Aldersspennet er stort, men det har vi løst ved å dele ungene inn i to grupper. Alle skal kunne delta og vi skal gi alle noe nytt å lære. Det er et mål at alle skal ha det bra. Og så håper jeg alle kommer herfra uskadd. Det kan bli noen skrubbsår, men hittil har vi ikke hatt uhell, sier han.

– Hva er det som driver deg til å holde sommerskoler hele sommeren?
– Ungene er framtida vår. Det er godt å kunne gi noe videre. Da forsvinner ikke kunnskapen, sier balansekunstneren som er verdenskjent for sine stunts i store høyder uten sikring av noe slag.

– Du er 39 år. Har du fått et annet forhold til yrket ditt med alderen?
– Jeg gruer meg nok mer nå enn tidligere. Jeg forstår mer hva det innebærer. Det er noe helt annet nå enn når jeg var 18, 19 år, sier Eskil, som nylig har blitt far.

– Hva er det som er så fascinerende ved å stå på stoler hundrevis av meter over et juv?

– Jeg liker å sette mennesket inn i en større sammenheng. Jeg liker å se mennesket sårbart, hvor små vi er og hvor stort det som er rundt oss, er. Nå er jeg i gang med innspillingen av en dokumentar, så jeg gir meg ikke med det første, sier Eskil Rønningsbakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.