Flere barnehager i Nannestad tok utfordringen da Nannestad historielag inviterte dem til å lage pepperkakehus som skulle stilles ut i Nannestad bygdemuseum.

- Det var skikkelig morsomt å lage pepperkakehus, og å lage kuler av deigen før den skulle kjevles var mest morsomt. Jeg spiste også litt av pepperkakedeigen, forteller Kristian (5).

PÅ LAG

Sammen med 16 andre av de eldste barna i Midtbygda barnehage, og med litt hjelp av de ansatte i barnehagen, lagde han sin egen barnehage som et kjempestort pepperkakehus.

Johanne (5) fortalte hvordan de gikk fram.

- Først tegnet vi alle delene på papplater. Det var mest gøy. Så klippet vi dem ut, og etterpå la vi dem på deigen og skar rundt. Så ble de stekt i ovnen. Så ble delene satt sammen før vi til slutt pyntet, forklarer Johanne.

Inne i pepperkakebarnehagen var det til og med montert lys.

Amelia (5) syntes pyntingen var mest morsom. Trolig var hun ikke alene om å synes det.

- Vi brukte masse forskjellige godterier, men jeg smakte bare på én Non Stop, forsikrer hun.

- SMAKTE PÅ PYNTEN

Amalie (5) røpet også at hun hadde smakt litt undervegs.

- Jeg spiste litt av deigen. Og så smakte jeg litt på pynten også, til og med melisen, forteller hun.

Det blir imidlertid flere sjanser til å smake på de flotte byggverkene. Utstillingen varer til 19. desember, og dermed kan barna «rive» husene og spise opp alt sammen før jul, både tak og vegger, og ikke minst all pynten.

Bosse Tangen fra Nannestad historielag synes barna hadde vært kjempeflinke til å bygge pepperkakehus.

Utstillingen viser pepperkakehus lagd av barn i forskjellige avdelinger i Breenenga, Prestmosen, Løkka og Midtbygda barnehager.

- Byggverkene er veldig fine, sier Tangen.

JULETRADISJONER

Selv skulle han fortelle om norske juletradisjoner til medlemmer av Sesam-gruppa til Nannestad sanitetsforening, det vil si innvandrerkvinner som har fått opphold i Norge.

- Da står både pynting av juletre og baking av pepperkaker på timeplanen. Da er det fint å ha så mange fine pepperkakehus å vise fram. Vi skal også spise julegrøt med mandel i, sier Tangen.

LES OGSÅ: Havrekuler blir ett av de sju slaga i år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.