Flere barnehager i Nannestad tok utfordringen da Nannestad historielag inviterte dem til å lage pepperkakehus som skulle stilles ut i Nannestad bygdemuseum.

- Det var skikkelig morsomt å lage pepperkakehus, og å lage kuler av deigen før den skulle kjevles var mest morsomt. Jeg spiste også litt av pepperkakedeigen, forteller Kristian (5).

PÅ LAG

Sammen med 16 andre av de eldste barna i Midtbygda barnehage, og med litt hjelp av de ansatte i barnehagen, lagde han sin egen barnehage som et kjempestort pepperkakehus.

Johanne (5) fortalte hvordan de gikk fram.

- Først tegnet vi alle delene på papplater. Det var mest gøy. Så klippet vi dem ut, og etterpå la vi dem på deigen og skar rundt. Så ble de stekt i ovnen. Så ble delene satt sammen før vi til slutt pyntet, forklarer Johanne.

Inne i pepperkakebarnehagen var det til og med montert lys.

Amelia (5) syntes pyntingen var mest morsom. Trolig var hun ikke alene om å synes det.

- Vi brukte masse forskjellige godterier, men jeg smakte bare på én Non Stop, forsikrer hun.

- SMAKTE PÅ PYNTEN

Amalie (5) røpet også at hun hadde smakt litt undervegs.

- Jeg spiste litt av deigen. Og så smakte jeg litt på pynten også, til og med melisen, forteller hun.

Det blir imidlertid flere sjanser til å smake på de flotte byggverkene. Utstillingen varer til 19. desember, og dermed kan barna «rive» husene og spise opp alt sammen før jul, både tak og vegger, og ikke minst all pynten.

Bosse Tangen fra Nannestad historielag synes barna hadde vært kjempeflinke til å bygge pepperkakehus.

Utstillingen viser pepperkakehus lagd av barn i forskjellige avdelinger i Breenenga, Prestmosen, Løkka og Midtbygda barnehager.

- Byggverkene er veldig fine, sier Tangen.

JULETRADISJONER

Selv skulle han fortelle om norske juletradisjoner til medlemmer av Sesam-gruppa til Nannestad sanitetsforening, det vil si innvandrerkvinner som har fått opphold i Norge.

- Da står både pynting av juletre og baking av pepperkaker på timeplanen. Da er det fint å ha så mange fine pepperkakehus å vise fram. Vi skal også spise julegrøt med mandel i, sier Tangen.

LES OGSÅ: Havrekuler blir ett av de sju slaga i år