Arrangementet Sommerles har stått på programmet til Eidsvoll bibliotek siden 2003. Det blir stadig mer populært, og cirka 150 skjemaer er levert i år.

Årets Sommerles ble avsluttet med en stor iskremfest der det var klart for teaterforestilling med gruppa Pilutta deg. Stykket tok utgangspunkt i forfatteren, Astrid Lindgrens kjente barnebokfigurer. Festen ble deretter avsluttet med utdeling av diplomer og iskrem i biblioteks barneavdeling.

- Dette er noe vi gjør hvert eneste år for å gjøre litt stas på dem som har vært med og lest, forklarer barne- og ungdomsbibliotekar, Hans Petter Laberg.

Laberg kunne også fortelle at det har blitt lest 2853 bøker til sammen, noe som tilsvarer at hvert barn i gjennomsnitt har lest 21 bøker.

LES OGSÅ: Strømmer til bibliotekene i sommermånedene

MANGE BØKER

Laurits Brodshaug (7) deltok på Sommerles for tredje gang, og hadde lest mange forskjellig bøker i sommer.

- Jeg leste en som het Jonas og lillebror maler huset, forklarer Laurits, som også hadde lest Karlson på taket med hjelp fra mamma, Lisa Brodshaug.

I løpet av teaterforestillingen fikk Brodshaug inspirasjon til å lese for sønnen om Madikken, som er enda en av Lindgrens figurer.

Les også: Leseglade barn samlet seg i biblioteket på Kløfta for å feire vel overstått Sommerles

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.