Bibliotekene i både Ullensaker, Eidsvoll, Nannestad og Hurdal arrangerer lesekampanjen Sommerles i sommer.

– Vi oppfordrer barna til å lese mange spennende bøker i sommerferien, sier barnebibliotekar Lina Kari Solli ved Ullensaker bibliotek.

Motivere til å lese

Sammen med barn fra over 300 andre kommuner i landet, kan alle barn i 1.-7. klasse være med på Norges største lesekampanje.

I fjor deltok over 200 kommuner og 31 000 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år.

– Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie, sier Solli.

Samle poeng

Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i kampanjeperioden og får poeng for hver leste side.

Kampanjen varer fra 1. juni til 31. august. I tillegg får deltakerne tilgang til en eksklusiv fortelling og samler digitale trofeer.

– Og selvfølgelig har vi kule premier som kan hentes på biblioteket, lokker barnebibliotekaren.

For unge og gamle

– I Ullensaker har vi i tillegg sommerleskampanjer for yngre barn, ungdom og voksne. Les masse i sommer, fyll ut en leseblankett som dere leverer til biblioteket, og dere er med i trekningen om fine premier, sier Lina Kari Solli.

Flere av bibliotekene avslutter kampanjen med iskremfest.

– I Ullensaker får barn som leser fem bøker eller mer komme på iskremfest med underholdning og premieutdeling på Kløfta bibliotek i slutten av august.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.