Lions Club Ullensaker/Kløfta har vagt å gi sin jubileumsgave til Ullensaker kirke.

- Vi har en stor og meget vakker kirke på Kløfta. Ullensaker kirke er en av de aller flotteste konsertkirkene i landet. Vår egen Lions-klubb har allerede arrangert et par meget fine konserter i denne kirken, men lyden er ikke optimal, sier Ingrid Bakke i Lions Club Ullensaker/Kløfta.

JUBILEUMSGAVE

Derfor valgte Lions-klubben å gi sin jubileumsgave til et nytt lydanlegg. Neste år fyller den lokale Lions-klubben 35 år, samtidig med at Lions International runder 100 år.

- Det er en drøm som nå går i oppfyllelse. Vi hadde ikke drømt om en sånn gave. Nå kan vi realisere et profesjonelt lydanlegg i en av de fineste konsertkirkene i Norge, sier kantor Wollert Krohn Hansen.

Han opplyser at et profesjonelt lydanlegg vil koste om lag 900.000 kroner, inkludert merverdiavgift.

SPARING OG INNSAMLINGER

- Vi har spart og samlet inn penger i tre år. Med gaven fra Lions og andre givere, og noe fra fellesrådet, kan vi nå gå til anskaffelse av et fullverdig konsertanlegg. Dette er ikke noe fellesrådet alene kunne klart å få til. Vi søkte Lions om støtte, men dette beløpet er skyhøyt over det vi søkte om. Jeg ble både rørt og skjelven da jeg fikk vite om dette, og tenkte at dette var for «gæli», sier Krohn Hansen.

Han mener anlegget skal kunne være på plass innen utgangen av dette året.

- GLEDER MEG TIL Å TA DET I BRUK

- Dette er en flott gave. Vi retter en stor takk til Lions. Anlegget vil også være i forbedring i forhold til tale i kirken. Nå når vi alle i alle kirkelige seremonier. Det er spesielt fint for dem med nedsatt hørsel. Veldig mange får god nytte av anlegget. Jeg gleder meg til å ta dette i bruk, sier sokneprest Reidun Furuseth.

Kirkeverge Dene Støe er også svært glad for Lions-gaven.

- Dette er storveies. Ullensaker kirke er en kjempekrevende lokale i forhold til akustikk og lyd, så dette er kjempeflott, sier Støe.

- NOE MANGE VI HA NYTTE AV

Påtroppende president i Lions Club Ullensaker/Kløfta, Terje Svendsen, over­rakte den symbolske sjekken til kantor Wollert Krohn Hansen på kirketrappa.

- Det er viktig å få på plass et godt lydanlegg i kirken. Vi tok opp på et medlemsmøte hva vår jubileumsgave skulle gå til. Vi endte opp med å gi gaven til kirken. Gavens kal være myntet på det lokale samfunnet, og et nytt lydanlegg er noe mange vil ha stor nytte av, sier Svendsen.

En del av gaven er inntekter nettopp fra konserter som Lions har arrangert med Magnolia Jazzband i Ullensaker kirke.

LES OGSÅ: Brukte juletrær ga 40.000 kroner i Lions-kassa

Følg Eidsvoll Ullensaker Blad på Facebook

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.