Stiftelsen Akershus festning for Kunst og Kultur (SAKK) gjentar fjorårets suksess med Peer Gynt på Karpedammen scene.

Med på laget er eidsvollingen Sofie Almåsvold. Hun er musikalartist med treårig utdannelse på Bårdar Danseinstitutt. Hun kommer rett fra operaen, hvor hun har hatt hovedrollen i «Exit musikal».

– Det er veldig spennende og utfordrende å hoppe fra produksjon til produksjon, og jeg får muligheten til å utvikle meg selv som en musikalartist, sier Almåsvold.

Modernisert versjon

Almåsvold er en av danserne som er plukket ut fra Bårdar Danseinstitutt, av regissøren selv, Svein Sturla Hungnes.

De aller fleste her til lands kjenner til Peer Gynt, men oppsetningen av Peer Gynt på karpedammen er litt annerledes. Det er en litt modernisert versjon, med rytmebaserte numre, moderne dans, litt gammelt og litt nytt. Så her får man se litt av hvert.

– Det er Sturla som har hatt en visjon, som jeg personlig syns funker veldig bra. Mange har et forhold til Peer Gynt, og det å se en ny versjon gir et friskt pust, forklarer Almåsvold.

Forestillingen vil ta i bruk selve dammen, gresset, platåer og scenen ved Karpedammen.

– Det er en veldig fin bruk av naturen rundt oss, sier Almåsvold.

God Stemning

Almåsvold syns det er stort å få være med på Peer Gynt.

– Vi er en utrolig bra gjeng, og vi skal gjøre så godt vi kan for å levere et bra show. Folk kan bare sitte ute i kveldssolen og nyte forestillingen, oppfordrer Almåsvold.

Og med den fantastiske våren vi har hatt, har all øvingen foregått ute i strålende sol.

– Vi har fått ganske mye farge på kroppen. Det er god stemning, og vi har det veldig bra, sier musikalartisten.

Støtter skuespillerne

Almåsvold er med i det de kaller ensemblet, og er med i flere numre, kor, sang og dans. Hun har også en og annen replikk.

– Men vi støtter mest oppunder de fantastiske hovedskuespillerne, som Hans Marius Mittet som spiller en fabelaktig Peer Gynt, forklarer Almåsvold.

Det har vært en travel opptakt til forestillingen, og Almåsvold og resten av gjengen har bare hatt sammenlagt ti dager fram til premiere, hvor de har jobba beinhardt.

– Vi jobber hele tida fram til det er premiere, sier Almåsvold.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.