Bachs bearbeidelser over Luthers salmer er en så langt verk at organist Bjørnar Robertsen har valgt å dele det opp i to konserter – hver på drøye timen. Den første konserten er nå søndag, 26. mars, og den andre 2. april. Begge er i Eidsvoll kirke.

500 ÅR SIDEN TESENE

I år er det 500 år siden Martin Luther slo opp sine 95 teser på slottskirkedøren i Wittenberg – og dermed var reformasjonen i gang.

– Bach var lutheraner på sin hals, og mye av musikken hans var inspirert av reformatoren. I 1739 skrev han musikk over Luthers store og lite katekismus, og det ble det største av Bachs orgelverk, forteller Robertsen.

Søndag skal sokneprest Arnstein Johnsen omtale Luthers katekismus, mens søndag 2. april har prest Lilly Lauten samme oppgave.

– Til høsten skal vi ha en konsertuke som er viet Martin Luther. Han betydde mye for sin tid og for vår tid, sier Robertsen.

LES OGSÅ: Eidsvoll kirke er 1000 år

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.