– Sammen med barn fra over 300 andre kommuner kan alle barn i 1.-7. klasse i Eidsvoll fra 1. juni være med på Norges kuleste lesekampanje, opplyser Fanny Sandström Rødfoss ved Eidsvoll bibliotek i en pressemelding.

I fjor deltok over 200 kommuner og 31.000 barn, og Sommerles har vært en stor suksess gjennom flere år. Målet med kampanjen er å motivere barna til å lese så mye de bare orker i løpet av en lang sommerferie.

– Vi gleder oss til årets kampanje! forteller barne- og ungdomsbibliotekar Nina Christine Gundersen.

– Sommerles er fantastisk fordi det er tilpasset alderen til den som deltar. Derfor kan alle oppleve å mestre lesing mens de samler XP og samler digitale trofeer i tillegg til faktiske premier. For barn mellom 0–5 år kan vi fortsatt tilby vår tradisjonelle sommerleskampanje hvor man registrerer alt man har lest gjennom sommeren på et leseskjema. Begge kampanjene avsluttes med iskremfest og underholdning den 26. august», forteller barne- og ungdomsbibliotekar Nina Christine Gundersen.

Sommerles er en digital lesekampanje på nettsiden sommerles.no. Barna lager seg en profil, registrerer alt de leser i perioden og får poeng for hver leste side.

FAKTA OM SOMMERLES

  • For barn i 1.-7. klasse og varer fra 1. juni til 31. august.
  • Barna får også tilgang til en spesialskrevet fortelling skrevet av forfatter Mari Moen Holsve og kan løse oppgaver knyttet til denne.
  • I tillegg til poeng kan barna også gjøre seg fortjent til digitale trofeer, og premier som kan hentes på biblioteket.
  • Årets kampanje er utviklet av Vestfoldbibliotekene, Vestfold fylkesbibliotek, Telemark fylkesbibliotek og firmaet Snuti ANS.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.