– Det var morsomt å synge på UKM, men det var litt større nerver denne gangen enn det pleier å være når jeg skal opptre, fordi det var dommere til stede, sier Nichlas Nordgård (11).

Han er en av dem som deltok i UKM i Nannestad i helgen med sang og han framførte låten «Hallelujah» av Leonard Cohen. Han har sunget i to og et halvt år og dette var første gangen han var med på UKM. Han var ikke den eneste som hadde valgt å synge i mønstringen. Flere av dem som deltok opptrådte med sang enten alene eller sammen med en til. Oda Knutsen Klingenberg (12) er en av dem som valgte å synge alene.

– Jeg har alltid likt å synge. Jeg har sunget flere år privat, men nå har jeg også kommet inn på kulturskolen på sang. Jeg var litt nervøs før jeg skulle gå på scenen, men det var gøy, sier hun.

Remikser gamle låter

UKM står for Ung Kultur Møtes. Det er ikke en konkurranse, men en arena hvor unge kan vise fram det de kan innen ulike kulturuttrykk. Selv om det ikke er en konkurranse, er det en jury som vurderer alle bidragene. De velger ut noen som får gå videre til fylkesfinalen. Juryen ser på helheten og ønsker at mangfoldet i fylket skal representeres i fylkesfinalen.

Noah Holt (15) sang i duoen Noah & Lea sammen med Lea Solholm. De går begge på kulturskolen.

– Vi hadde litt tekniske problemer i starten, men det er ikke noe å bry seg om og la seg stresse av. Jeg synes UKM er en fin måte for unge å vise fram det de kan, sier han.

Noah Kogestad Bergh (16) er med i House of Nannestad der han driver med musikkproduksjon. På UKM på søndag viste ham fram en låt han selv har mikset, basert på låten «I’m blue» av Level 65.

– Jeg ønsker å vise at også eldre låter kan bli moderne igjen, sier han.

Han har holdt på med musikkproduksjon i to år.

– Jeg har jo lyst til å bli DJ, sier han.

Vits på sparket

Ruth Brustad Thomsen (13) fra Nannestad var både konferansier og teaterutøver på UKM.

– Jeg fikk vite at jeg skulle være konferansier på fredag. Det var gøy, og en helt ny opplevelse for meg. Samtidig var det litt slitsomt siden jeg var aktør i tillegg. Jeg var ganske nervøs og skalv litt i starten, men etter hvert gikk det bedre, sier hun.

Det ble litt tekniske problemer med et keyboard underveis og Thomsen måtte fortelle en vits på sparket for å drøye ut tiden.

-Jeg hadde ikke planlagt noen vitser, så det var flaks at jeg kom på en vits i farta, sier hun.

Disse gikk videre i UKM Nannestad:

  • De Fenders: «Orion»
  • Noah Puddy: «Blue»
  • Kjernegruppe 1: «Drømmefangeren»
  • Noah & Lea: «Lovely»
  • Dystopia/ Utopia: «En installasjon» (kunst).
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.