Heidi Gabrielsen har vært på ferie i Marokko. Og det betyr naturligvis en tur ut i ørkenen. Der har hun klart, til tross for at dette høyst sannsynlig er en planlagt turisttur, å fotografere en dagligdags situasjon som vi falt for.

Vi liker nemlig bilder som ikke er for oppstilt eller for designet, og her har Heidi fanget et øyeblikk som på ingen måte er iscenesatt. Denne posituren kjenner nok alle som har gått med dromedarkaravaner i ørkenen – nemlig at både mennesker og dyr trenger hvile på sin ferd over de enorme sandslettene.

At vi ikke ser øynene til mannen som sitter der, gjør ikke noe i denne situasjonen. Vi aner at både han og dromedaren ser på noe utenfor bildekanten, på grunn av de bortvendte hodene at bildet blir så spennende. det høyt hevede dyrehodet gjør også sitt. Hadde begge sett rett inn i kameraet, tror vi bildet hadde blitt, ja, iscenesatt. Og dermed tapt seg.

Å glemme at man er turist gir ofte de beste bildene fra en ferie. Det handler bare om å ta øynene og tanken vekk fra stranda eller bassengkanten, og se hva som skjer rundt en. Da ligger motivene der på rekke og rad, og bare venter på dem som har med seg kameraet.

Men det gjelder å være diskret, og det ser det ut til at Heidi har vært her.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.