Torsdag spiller svenske Marie Bergman i Herredshuset.

Hun er en samfunnsengasjert artist, og helt siden 1970-tallet har Bergman hatt stor suksess i grenselandet mellom visesang og rock. En av hennes mest kjente sanger er Ingen kommer undan politiken.

Marie Bergman startet sin karriere på viseklubben Storken i Stockholm. 1968–69 sang hun i Putte Wickmans band. 1969–72 var hun medlem i Family Four. I 1974 innledet hun sin solokarriere.

Fra det første albumet Mitt ansikte, har det blitt 19 plater: 14 med eget materiale, to jazzplater, to samlealbum og et livealbum. Hun har fått Dagens Nyheters Kasperpris, Aftonbladets Rockbjörn, Grammis som beste tekstforfatter og Povel Ramels pris Karamelodiktstipendiet.

Dessuten har hun vunnet den svenske Melodifestivalen tre ganger. Bergman har spilt på store festivaler, som Roskilde og i Västervik. Få artister har turnert så mye i Sverige og Norden.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.