I to år har Kløfta skolekorps jobbet og planlagt turen deres til USA. Musikantene har selv jobbet med å selge lodd, spekepølser osv. til inntekt til turen.

Ti dager korpsmoro

– Gjennom ti dager fikk 33 av de eldste musikantene i korpset oppleve Minneapolis, Waterford, Wisconsin Dells, 4. juli-parade i Racine og sist men ikke minst Chicago. Ytterligere 22 familiemedlemmer fulgte med gjengen over dammen for å forlenge USA-oppholdet, sier sekretær i Kløfta skolekorps, Kirsten Lundem.

Prisvinnere i paraden

Et av turens høydepunkt var 4. juli-paraden i Racine.

–Der marsjerte korpset foran minst 100.000 tilskuere, og vant i tillegg prisen for «Best Marching Band» En uforglemmelig opplevelse for alle som deltok, sier Lundem.

Mellom alle opptredenene ble det også tid til aktiviteter som besøk i vannpark, fornøyelsespark, båttur på Mississippi, sightseeing i Chicago og besøk i Wills Tower – Amerikas nest høyeste skyskraper.

Mye planlegging

– Dette har vært en tur vi har brukt god tid på å planlegge. Ikke bare av hensyn til økonomien, men også med tanke på alle formaliteter som må være på plass når man besøker nettopp USA, sier styreleder og hovedreiseleder Anders Kvam.

– Det har vært en fryd å reise med både musikanter og støtteapparat, og vi må tro at vi har skapt noen minner for resten av livet, avslutter han.

Göteborgtur for de yngre

Korpsets juniorer og rekrutter skal også på tur. For dem blir det festival i Göteborg i Sverige.

LES OGSÅ: Korpsturné med høy sjarmfaktor

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.