Statistikk lyver ikke, i alle fall ikke om antall kinogjengere i Ås.

2014: 4.635 = 39 per film

2015: 6.221 = 45 per film

2016: 11.432 = 57 per film

2017: 14.111 = 70 per film

IKKE ETT ENKELT SVAR

Siden eidsvollingen Martin Øsmundset tok overÅs kino har over dobbelt så mange mennesker sett film der.

– Hva er oppskriften?

– Istedenfor å ha billettør selger jeg billetter, popper popkorn og tar meg av flere andre gjøremål. Da blir jeg godt kjent med publikum og får vite hva de ønsker å se – en stor fordel i forhold til større kinoer. Og jeg har et godt samarbeid med lag og foreninger rundt visninger. For eksempel samarbeidet vi om en orienteringssti med Barnas turlag i forkant av Karsten og Petra – ut på tur. Til den filmen kom 300 barn, og vi har 393 seter i salen. Så det spørsmålet er det ikke bare ett svar på, sier han.

BESØK

Øsmundset inviterer også fagfolk.

– Vi gjør noe spesielt ut av enkelte visninger, noe publikum setter stor pris på. Da vi viste dokumentaren Barndom, kom regissør Margreth Olin. Folk stiller i hopetall og har mange spørsmål etter filmen, sier han.

Ås kino viser film onsdag og søndag, men sjefen har lagt til en ekstra dag til skolekino eller film for seniorer. Øsmundset begynte opprinnelig i en halv stilling som kinosjef, men driver den så bra at han har fått full stilling.

– Det er en veldig hyggelig anerkjennelse. Nå bidrar jeg også på flere felter i kulturhuset vårt. Vi er tross alt et team her i huset, påpeker han.

– Film er fortsatt best på kino?

– Folk går på kino, faktisk var fjoråret det beste siden 1983 i antall besøkende. Ingenting tyder på at kinoen er i ferd med å dø. Kino er en sosial opplevelse man har med venner. Og det er det eneste stedet der man ikke multitasker med mobiltelefonen sin, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.