Andreas Andersen fra Metalheads against bullying fortalte sin historie om hvordan han har blitt systematisk mobbet gjennom hele skolegangen.

– SI IFRA

– Han ble født døv og har kjempet seg opp og fram tross alle odds, og det var sterkt å høre hans triste historie om hvordan skolesystemet har sviktet han og hans brødre. Tross alt var lyspunktet at han har klart å gjøre dette til noe konstruktivt, gjennom å dele sin historie til ettertanke for andre som vil høre på. Aller viktigst var budskapet om at barn som blir plaget må si ifra, og ikke minst søke hjelp, sier Lise Schive Nordeng fra School of Rock.

GODE SAMTALER

Etter foredraget samlet gjestene seg i kulturkafeen på galleriet og snakket sammen.

– Der ble det mange gode samtaler om utenforskap og hvordan vi alle kan bli flinkere til å inkludere og akseptere hverandre, sier Schive Nordeng.

Det var et godt oppmøte, om lag 50 gjester i Holter kulturhus, på temakvelden som var den første i rekken.

– Arrangementskomiteen har lyst til å arrangere flere slike kvelder. Holter kulturhus ønsker å være et sted for god kultur, og det er rørende å se at vi får til dette gjennom slike arrangementer. Når barn, ungdom og voksne samles i avslappende og uformelle omgivelser blir det tid til de gode – og viktige – samtalene. Her møtes alle mennesketyper og har det hyggelig sammen, sier Schive Nordeng.

FLERE TEMAKVELDER

Neste temakveld blir 15. mars hvor blir det et foredrag av Harald Fossberg om hvordan Black metal miljøet i Norge utviklet seg i en tidsepoke kjemisk fritt for Internett og sosiale medier, ved hjelp av brev og demokassetter.

– Da blir det også mulighet til å kjøpe boka Nyanser av svart i signert utgave eller å få sin egen utgave signert av forfatteren, sier Schive Nordeng.

Lørdag i vinterferien blir det også arrangert en brettspillkveld i Holter kulturhus.

– Kulturhuset blomstrer, sier hun.

LES OGSÅ: Myke coverlåter og hard rock

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.