• MORSOMT. Venninnene Martine Mårtensson, Märta Østnor, Pernille Støen og Catalina Lorentzen Reyes syntes det var morsomt å tilbringe formiddagen på langrennsski.

For mange er påsken nærmest synonymt med ski, og det så ut til at mange benyttet seg av mulighetene nærområdet tilbyr da EUB besøkte noen av de mange løypene og bakkene denne helga.

– Nå er vi med et av barnebarna som er så ivrig, og før var vi her mye med egne barn, forklarer ekteparet Bente og Bjørn Støverud.

De brukte formiddagen i bakkene ved Nannestad skisenter, og kunne fortelle at de mest sannsynlig vil tilbringe store deler av påsken med både alpin og langrennsski på beina.

FINE SKILØYPER

– Det er så fine skiløyper i området rundt Algarheim, og Ullensaker kommune fortjener virkelig ros for den flotte jobben de har gjort, sier ekteparet.

De ser fram til en rolig hjemmepåske med familie og venner, og håper at godværet holder seg så det kan bli mange fine skiopplevelser.

–Jeg reiser en del i forbindelse med jobb, og synes det er godt å slappe av i hjemlige omgivelser i påsken, forteller Bjørn.

FLOTT TILBUD

Det var ikke bare fine forhold i selve bakken, og enkelte av de voksne benyttet muligheten til å slappe av i sola og overlot skikjøringen til barna.

– Jeg er glad for at vi har bakken så nærme, og vi skal nok bruke noen dager her, sier Mælin Larsen.

– Det er ikke noen vits å oppsøke tusenvis av folk når det er så flotte forhold her, forklarer Dag Engebretsen.

De to er enige om at det er viktig å bruke de tilbudene som finnes i nærområdet, og påpeker at det finnes mange fine områder som gjerne brukes altfor lite enten man vil gå på ski eller kose seg med andre utendørsaktiviteter.

OPTIMALE FORHOLD

De gode forholdene i alpinbakken kommer imidlertid ikke av seg selv, og Glenn Olsen har lagt ned mange dugnadstimer for at folk skal nyte alpinbakken.

–Vi skal sørge for at det blir optimale bakker i løpet av påsken, og man trenger ikke reise langt til fjells for en god skiopplevelse, sier Olsen.

Han har ingen formening om hva besøkstallene kan bli, men håper at mange vil besøke skisenteret.

GODT BESØK VED SKIHYTTA

Det ser også ut til at det er gode muligheter for langrenn i løpet av påsken, og det var flere som hadde tatt turen til skihytta ved Ormlia. To av disse var Arne Christian Aasbø og sønnen Bjørn Berg Aasbø (2).

– Jeg gikk i den store og lille bakken, sier Bjørn.

Toåringen var godt fornøyd med dagens skitur, og ifølge Aasbø er det mye man kan finne på av aktiviteter.

– Vi får blant annet besøk av Bjørns tante og søskenbarn, så det blir nok både aking og basing i snøen hvis det fine været holder seg, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.