Som sjef for den sagnomsuste UKA har Næss hatt hendene fulle. Så fulle at han bruker lengre tid på studiene enn vanlig.

– Ja, men det er verdt det. Denne jobben tilsvarer i alle fall en bachelor i ledelse, ler Næss.

ANNETHVERT ÅR

UKA er navnet på studenteruka i Trondheim. Den arrangeres annethvert år, som en stor festival som omfavner hele byen og folkene som bor der – studenter eller ei. Årets utgave starter onsdag 4. oktober, og på det nesten en måned lange programmet står flere konserter og oppsettinger, inkludert den berømte studentrevyen. Og i år er det ekstra spesielt: Det er 100 år siden den første «Uka» ble arrangert. Martin Næss har jobbet siden 2015 med å få alt på plass, som øverste sjef for arrangementet. Han startet alene, men har bygget opp organisasjonen. Nå er det over 1700 frivillige som jobber for at de nesten fire ukene med moro blir en suksess.

– Det fungerer sånn at det velges nye folk for hver «uke». Det vil si at hvert kull jobber i to år. Når årets «Uka» er ferdig i slutten av oktober, velges en ny sjef, som plukker sine folk, og som skal arrangere neste festival om to år, sier Martin Næss.

Selv studerer han «industriell økonomi» og sikter mot å bli sivilingeniør, men bruker lengre tid enn planlagt.

– Akkurat nå er jeg ikke på noen forelesninger i det hele tatt. Men jeg er veldig flink til å lese på egen hånd. Når det er sagt klarer jeg ikke fire ingeniørfag i året, men tre. Dermed bruker jeg lengre tid, sier Næss, som sier at UKE-sjefsjobben er som å styre en normal bedrift.

– Dette har gitt meg unike erfaringer som jeg ikke ville fått noe annet sted. Det er helt klart en erfaring jeg kommer til å skrive ned på CV-en, sier han.

FRA JESSHEIM VIDEREGÅENDE

Da Martin Næss sluttet på Jessheim videregående våren 2012 og så fram mot studier i Trondheim, var han fast bestemt på å delta i studentmiljøet i trønderhovedstaden. Som sagt så gjort. Med erfaring fra russerevyen på Jessheim, kom han fort inn i miljøet.

– Før «Uka» i 2015 var jeg revysjef. Det ga mersmak, og jeg bestemte meg for å satse alt og gå for å bli sjef, sier Næss.

Det er en nervepirrende affære å være sjefs-kandidat. Valget foregår på den måten at hver kandidat må presentere seg selv på scenen på studenten, framlegge programmet sitt og planen sin for den neste festivalen. Deretter skal de mange hundre tilhørerne avgi stemme. For 2017-festivalen var det fem søkere til jobben.

– VANVITTIG BOOST

Martin Næss erkjenner at det var godt for selvtilliten å bli valgt.

– Det var utrolig moro å bli stemt fram av så mange. Jeg gikk løs på jobben med veldig mye energi, sier Næss.

Nå ser han fram til å vise fram programmet, og aller mest revyen.

– Jeg er sikker på at programmet er veldig bra. Og om jeg skal trekke fram en ting må det være revyen. Og så gleder jeg meg til å få besøk av familie og venner som kommer på besøk, sier Martin Næss.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.